Team Baas

Yasmijn Baas

Ik ben Yasmijn Baas en als vierdejaars Human Technology onderzoeker en ontwerper leg ik de focus op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van bestaande of nieuwe producten, services en media. Door vanuit een user-centered design perspectief te kijken, kijk ik naar de behoeften van de doelgroep en stakeholders om samen tot een uiteindelijk product of service te komen.

Complexe vraagstukken inspireren mij om het werkelijke probleem te vinden en op te lossen samen met de doelgroep en stakeholders. Daarnaast vind ik het een uitdaging om connecties te leggen tussen processen die in context misschien niets met elkaar te maken hebben, maar in essentie wel met hetzelfde principe werken. Denk bijvoorbeeld aan pijnrevalidatie en een nieuwe manier van je dagelijks leven vormgeven als je in één jaar slechtziend bent geworden.

Naast de studie heb ik een passie voor koken! Met koken heb je de vrijheid om te proberen welke combinaties bij elkaar passen om tot een nieuw creatief gerecht te komen. Ik laat mij inspireren door de Aziatische keuken.

Als afstudeerder aan het project SOLACE ga ik mij bezig houden met het ontwikkelen van een interventie voor chronische pijn patiënten die een succesvolle pijnrevalidatie hebben doorlopen. Ik richt mij voornamelijk op ‘directe feedback’. ‘Directe feedback’ gaat over het vermogen van de chronische pijn patiënten om zijn eigen gedrag, gevoelens en gedachten te kunnen monitoren.