Terugblik Onderwijsfestival

Je kennis van toetsen testen in een toetsquiz? Veel bezoekers van het HU onderwijsfestival HU Next 2019 gingen die uitdaging aan. De toetsquiz was een initiatief van de redactie ter promotie van de HU site toetsing. Verschillende toetsonderwerpen moesten zo snel mogelijk op de juiste plaats in de toetscyclus gelegd worden.

Het gaat goed met de kennis van de toetscyclus binnen de HU: er zijn veel scherpe tijden neergezet.
We spreken steeds meer dezelfde taal als het om toetsen gaat. Iedereen was bekend met de diverse items en de stappen in de toetscyclus.

Deelname aan de quiz leidde vaak tot leuke gesprekken over toetsing, diverse collega’s gingen met de redactie in discussie over de juiste antwoorden. En zo zien we het natuurlijk graag! Het is altijd goed om met elkaar van gedachten te wisselen over toetsing.

De meeste fouten werden gemaakt bij ‘kalibreren’ en de onderdelen ‘feedforward’ en ‘feedup’ uit de formatieve toetscyclus dus hier zullen we binnenkort extra aandacht aan besteden.

Na twee dagen festival had Ellen de Kwant de snelste tijd en zij is daarmee winnaar van een workshop over toetsing voor haar team.

 

Reageer