Assessments

Om je te professionaliseren op het gebied van assessments zijn er verschillende mogelijkheden. Deze richten zich op het afnemen van assessments in je eigen het opleiding. Het gaat om het leren van en met elkaar binnen de eigen context en criteria. Daarom zijn de trainingen altijd met je eigen team.

In de assessmenttrainingen staan de 8 competenties centraal. Je maakt zelf een keuze op welke je je specifiek richt. Je kunt deze competenties gebruiken als kader voor het formuleren van je eigen leerdoelen.

Mogelijke trajecten

  • Assessorentraining gericht op het uitvoeren van een criteriumgericht interview

Deze training bestaat uit 3 dagdelen: een kick off (2 uur) gevolgd door twee dagdelen (4 uur) training. Daarnaast verdiep je je in de structuur van en theorie over assessments via een online leeromgeving, A New Spring (ANS).

  • Assessorentraining met kalibreren

Deze training bestaat uit 4 dagdelen: een kick off (2 uur) gevolgd door drie dagdelen (4 uur) training, waarbij normvinding aan de hand van verschillende voorbeelden uit je eigen opleidingspraktijk onderdeel is. Daarnaast verdiep je je in de structuur van en theorie over assessments via een online leeromgeving, A New Spring (ANS).

  • Assessorentraining met BKE

Deze training bestaat uit 5 dagdelen van 4 uur. De training volgt de toetscyclus, waarbij dus ook de constructie van assessments aan bod komt. De leeruitkomsten van de BKE staan centraal. Daarbinnen focussen we op het assessment en onderdelen daaruit als toetsvorm. Daarnaast verdiep je je in de structuur van en theorie over assessments via een online leeromgeving, A New Spring (ANS).

  •  Eigen assessorentraining (intern)

Je opleiding kan ervoor kiezen om de professionalisering rondom assessments zelf vorm te geven. Wij verzorgen dan alleen de licenties voor de online leeromgeving, A New Spring (ANS). Voor training A, B en C geldt een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 12 per trainer. Als een opleiding specifiekere wensen heeft dan kunnen we bovenstaande mogelijkheden natuurlijk aanpassen daaraan.

Mocht je je willen certificeren op het uitvoeren van assessments, dan kan dat via het Bureau Assessment en Validering.

Aanmelden

Aanmelden voor een training kan via een afspraak met Wendy Peeters: wendy.peeters@hu.nl. In het gesprek zullen we eerst de intakevragen doornemen, zodat we tot een passend aanbod komen. Vervolgens stellen we een samenwerkingsovereenkomst op. Vanuit de opleiding vragen we een contactpersoon die inhoudelijk betrokken is bij de assessments en de benodigde oefenmaterialen en oefenkandidaten regelt. Deze contactpersoon wordt als co-trainer nauw betrokken bij de voorbereidingen.