delen

Dag 3 – probes en insights

Vandaag zijn we verschillende mensen gaan interviewen. Het mislukte een beetje bij de locaties. We hadden gepland om dit te doen bij Seats2Meet in Den Haag. Op de beide locaties konden we helaas geen ondernemers interviewen, omdat we geen afspraak hadden gemaakt en dit niet direct kon. Daarna hebben we besloten om naar Den Haag HS en Den Haag Centraal te gaan om daar voorbijkomende reizigers te interviewen. Totaal hebben we vijf respondenten gevonden die we mochten interviewen. Iedereen gaf een verschillende respons op het thema delen. Onze respondenten waren 50% positief en 50% negatief over een deeleconomie in 2050 in de stad. Uit deze interviews hebben verschillende insights getrokken, die we met post-its hebben geplakt op een papier. Deze insights hebben we ook besproken met onze opdrachtgever.

Dag3-insights

Tijdens de interviews hebben we onze probe niet laten zien, omdat we dit vergeten waren. Vanmiddag hebben we gediscussieerd over onze probe. We vonden hem niet meer goed bij ons onderzoek passen en hebben daarom een nieuwe probe ontwikkeld. Dit is onze probe nu:

Dag3-probe1 Dag3-probe2

We willen morgen weer interviews afnemen bij Seats2Meet in Utrecht en bij de kledingbibliotheek Utrecht. Door twee scenario’s te laten zien aan onze respondenten, hopen we dat dit reactie uitlokt over wat ze zouden willen delen om in de stad te gaan wonen en wat niet. En of ze de deeleconomie in 2050 te extreem vinden.