delen

Dag 4 – aanscherpen probe

Dag4-image1

Op de vierde dag van de Urban Futures Lab hebben wij ons in de ochtend gericht op het maken van een visualisatie die we gebruiken tijdens de Expo op vrijdag 27 maart 2015. Ons eerste idee was om een 3d stad te maken inclusief gebouwen, auto’s, fietsen en personen. Na dit idee voorgelegd te hebben aan andere groepje bleek dit niet in een oogopslag duidelijk te zijn (het delen van producten in een stad). Ons tweede idee was om een plaatsnaambord na te maken van de stad Utrecht. Hierop heten wij personen welkom en maken we duidelijk dat het Utrecht van 2050 een deelstad geworden is. Twee personen gingen dit plaatsnaambordje uitwerken. Dit bleek nog een heel karwei te zijn. Deze studenten waren niet gewend om te werken met machines en zagen. Ook het knutselwerk dat daarop volgde is mooi geworden! Gelukkig mag het eindresultaat er wel wezen!

De andere twee personen hebben onze probe een opknapbeurt gegeven. Het is nu duidelijk wat onze bedoeling hiermee is. Deze nieuwe probe hadden we nodig voor de tweede sessie interviews die we deze middag opgenomen hebben. De nieuwe probe bevat minder tekst en meer visualisaties. Wij vertellen er dan zelf tijdens de interviews meer bij. Onderstaand de twee nieuwe probes.

Dag4-image2 Dag4-image3

 

De middag zijn we op pad gegaan om met de tweede sessie interviews te beginnen. We besloten om het nogmaals te proberen bij Seats2Meet, maar ditmaal de Utrechtse variant. Hier waren we welkom en hebben we zelfs een interview gedaan met een medewerker die super enthousiast was! Vervolgens hebben wij ook enkele werkenden geïnterviewd. We kregen leuke reacties terug op onze extreme voorstelling van de toekomst. Morgen zullen wij de uitslagen tonen aan enkele tientallen ambtenaren die geïnteresseerd zijn in deze resultaten. Dit zal allemaal gebeuren in Den Haag.