Programma

ProgrammaUrbanFuturesLab_small

 

 

WAT

Van 23 tot en 25 maart organiseren de ministeries van BZK en I&M in samenwerking met World Design Forum en Ucreate, centre of expertise creative industries, het Urban Futures Lab. In een creatief werkproces van 3 dagen worden provocatieve “wat als..”-vragen visueel gemaakt en burgers bevraagd hoe ze deze toekomstbeelden beleven.

WERKPROCES

In een creative space werk jij met circa 40 studenten gedurende 3 dagen samen in een interactief programma. Je werkt in een gemengd team van studenten en ambtenaren op een van de thema’s (als bijlage opgenomen). De teams worden begeleid door ervaren coaches.

WAAROM

Het onderzoek levert inzichten op in de waarden en drijfveren van burgers als zij nadenken over de toekomst van de stad. Vragen als: waar baseren zij hun keuzes op en als je als beleidsmaker wilt dat deze toekomst wel of niet werkelijkheid wordt, hoe kun je dan gedrag beïnvloeden?

VOOR WIE

Bedoeld voor beleidsmakers en onderzoekers betrokken bij de (toekomstige) stad en die actief willen meedoen aan een creatief werkproces van 2,5 dag. We vragen je aanwezigheid op de maandag van 10-17.30 uur, dinsdag van 9-14 uur en woensdag van 13-15 uur. Geïnteresseerd in de eindresultaten? Op vrijdagmiddag is er een informele expo georganiseerd vanaf 15.00 uur.

WAAR

Voormalig kabinet van de Minister-President, Plein 1813, nr 4

VOORBEREIDING

Houd voor jezelf in de week voor de 23ste maart een dagboekje bij waarin je de dagelijkse routine beschrijft (opstaan, naar werk, boodschappen doen) geprojecteerd in 2050. Hoe ziet die dagelijkse activiteit van jou er dan uit?

 

Download hier het volledige programma:Uitgebreid programma Urban Futures 23-25 maart