Biometrische authenticatie | leuk voor datagraaiers, riskant voor de mens

 

Datagraaiers zijn dol op biometrie want het is de makkelijkste manier om de mens overal op de wereld te volgen, via de apparaten (telefoons, tablets, computers, enzovoorts) én in de fysieke wereld.

Biometrie wordt ook vaak gebruikt bij authenticatie, het jezelf digitaal ‘identificeren’, bijvoorbeeld om toegang te krijgen tot een tablet, smartphone of een digitale dienst. Het lijkt een veilige en zekere methode, maar dat is het niet… Daar schreven beveiligingsexperts zoals Bruce Schneider al lang geleden over.

Rapport MOB over biometrie in het betalingsverkeer
Vorig jaar publiceerde het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) een interessant rapport over biometrie in het betalingsverkeer, een rapport dat bij de DNB is te vinden. Daarin wordt aangegeven dat aan het gebruik van biometrie de nodige risico’s zijn verbonden. Bezwaar is onder meer dat:

(…)

 

 

Lees verder