Facebook moet onwettige berichten verwijderen van EU Hof

 

Een tegenslag voor Facebook bij het Europese Hof van Justitie. Een rechter in een lidstaat mag van Facebook eisen dat het bedrijf berichten verwijdert die onwettig zijn verklaard. Het gaat bijvoorbeeld om berichten die iemands eer of goede naam aantasten.

Niet alleen het originele bericht moet worden verwijderd, maar ook als anderen het bericht op hun eigen Facebookprofiel plaatsen moet dit offline worden gehaald. Eén melding is dus genoeg. Bij het bevel om een bericht wereldwijd te verwijderen moet wel rekening worden gehouden met het internationale recht.

Zaak Oostenrijkse politica
Het Hof deed uitspraak in een zaak uit Oostenrijk. Die draait om een voormalig partijleider van de Groenen, Eva Glawischnig-Piesczek. Zij werd door een Facebookgebruiker (…)

 

 

Lees verder