Checklist start studie

Aanmelden voor een opleiding gaat via Studielink, het landelijke informatiesysteem van de Nederlandse hogescholen en universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Ook herinschrijven, het wijzigen van opleiding, uitschrijven en de betaling van collegegeld loopt via Studielink.

Je logt in op Studielink met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, of ben je deze kwijt? Vraag deze dan aan bij DigiD. Houd er rekening mee dat het tot vijf werkdagen kan duren voor je je nieuwe DigiD ontvangt.

Volg de aanwijzingen in Studielink en doe een ‘Verzoek tot inschrijving’ voor de opleiding van je keuze. Hogeschool Utrecht (HU) krijgt automatisch bericht wanneer je een verzoek tot inschrijving in Studielink hebt gedaan.

Meer informatie vind je hier.

Collegegeld

Ieder studiejaar betaal je collegegeld. De betaling van collegegeld regel je in Studielink. Wanneer je je uitschrijft in Studielink, stopt ook je betaalverplichting.
Lees meer informatie over het collegegeld.

Collegekaart

Zodra je inschrijving is voltooid en je een pasfoto hebt geüpload in Osiris, ontvang je een collegekaart ongeveer twee weken voor aanvang van je opleiding (vanaf half augustus). Je collegekaart staat dan ook online. Volg je meerdere opleidingen, dan ontvang je ook meerdere collegekaarten.

Opleidingsintroducties

Bijna iedere opleiding biedt een opleidingsintroductie en/of een introductiekamp aan. Wil je meer weten over de introductie van jouw opleiding en de start van het collegejaar, ga dan naar de introductie van jouw opleiding.

De groepsindeling en je lesrooster maken we tijdens de opleidingsintroductie bekend. Kijk voor de exacte informatie over de introductie, groepsindeling en lesrooster op de opleidingspagina van jouw opleiding.

Vanaf maandag 27 augustus is je groep zichtbaar in OSIRIS. Kun je niet bij de opleidingsintroductie aanwezig zijn? Kijk dan in OSIRIS voor je groepscode. Met je groepscode kun je zelf je lesrooster vullen door de code toe te voegen aan www.mijnrooster.hu.nl. Zo weet je wanneer je waar in de eerste lesweek (week 36) bij Hogeschool Utrecht wordt verwacht. Controleer je lesrooster voor aanvang van je eerste college regelmatig op roosterwijzigingen.

Ben je na maandag 27 augustus nog niet op de hoogte van je groepscode, en staat je opleiding niet in de lijst van uitzondering datum bekendmaking groepsindeling in het item klassen-/groepsindeling in Ask HU? Neem dan contact op met het Studenten Informatiepunt (STIP).

Boekenlijsten vind je op de website van Studystore. Jouw opleiding heeft de boekenlijsten aangeleverd bij Studystore, zodat je alles overzichtelijk kunt terugvinden en meteen kunt bestellen. Ook biedt deze site waar mogelijk tweedehands opties aan.

Vanaf juli zijn de meeste boekenlijsten beschikbaar. Als jouw boekenlijst echter nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat.

Om je te informeren en te helpen hebben we de nodige digitale systemen. Hierbij alvast een korte kennismaking:

HU mail

Alle studenten krijgen na hun aanmelding een persoonlijk e-mailadres van de HU. Hiermee kun je onder andere met je docenten en medestudenten communiceren. Je hebt er toegang mee tot HU-systemen en je HU-mail. Je kunt je HU e-mailbox openen via myHU.

 

myHU

myHU is een dashboard op je desktop en als app te downloaden, waar je de meest essentiële informatie voor je studie kunt bekijken. Op myHU vind je o.a. resultaten/cijfers, roosters, mededelingen vanuit je opleiding, afwezigheidsmeldingen van docenten, mail, cursusinformatie en nieuws. Het dashboard linkt vaak door naar andere systemen. Je logt in op myHU met je HU e-mailadres en wachtwoord. Meer over myHU

Osiris

Osiris is het onderwijsinformatiesysteem van de HU en staat voor Onderwijs en Studenten Informatie, Registratie en Inschrijf Systeem. Hier schrijf je je in voor bepaalde vakken, toetsen, minors en specialisaties. Je kunt je resultaten zien en notities bekijken van de begeleider. Meer over Osiris

SharePoint

SharePoint wordt gebruikt om samen te werken en informatie te delen. Als er onderwijsteamsites van jouw opleiding en/of instituut zijn, dan ontvang je via jouw docenten de links.

AskHU

Heb je een vraag of ben je op zoek naar bepaalde informatie? Dan ga je naar de zoekmachine AskHU.hu.nl.

Digitale Leeromgeving (DLO)

Binnen de HU blijven we continu werken aan vernieuwingen en verbeteringen aan de digitale leeromgeving. Benieuwd waar we aan werken en welke tools jouw onderwijs kunnen ondersteunen? Bekijk DLO in kaart!

Printen

Op centrale plekken in alle HU-gebouwen vind je printers, die ook scannen en kopiëren. Je kunt je OV-chipkaart gebruiken om printtegoed op te zetten. Hoe je deze koppelt en inlogt op een printer lees je op het HU printportaal van Canon.