HU Campus

Welkom op de HU Campus – Utrecht Science Park

Hogeschool Utrecht heeft hard gewerkt aan haar gebouwen om jou onderwijs te kunnen geven dat je klaarstoomt voor de toekomst. Met de start van collegejaar 2018-2019 is de HU Campus gereed en is al ons Utrechtse onderwijs en onderzoek geconcentreerd in vijf moderne gebouwen op Utrecht Science Park. Dat betekent dat je gebruik kunt maken van de nieuwste voorzieningen. Je kunt bijvoorbeeld in alle rust studeren in de nieuwe HU Bibliotheek, die in januari 2017 is opgeleverd en waarmee er in één klap 520 nieuwe studieplekken bij zijn gekomen.

Alle studenten kunnen in de nieuwe huisvesting gebruik maken van projectruimtes waar je in groepen kunt samenwerken aan opdrachten. Ook zijn er stilteplekken beschikbaar, voor als je juist in je eentje wilt leren. Bovendien krijg je als HU-student les in nieuwe laboratoria en praktijkruimten, waardoor je werkt met state-of-the-art materialen.

Instituutsplein

Elk opleidingsinstituut van de HU heeft zijn eigen herkenbare thuisbasis: het instituutsplein. Hier ontmoet je studenten en docenten van jouw opleiding. Je kunt er afspreken en een kop koffie drinken of een plekje zoeken om te werken. Zowel op de instituutspleinen als in de algemene werk- en studieomgeving vind je studieplekken met en zonder pc’s. Gesloten onderwijsruimten (de projectruimtes en lokalen) kun je reserveren via www.ruimtereserveren.hu.nl.

Alle vernieuwingen van de HU kosten natuurlijk geld. De investering die Hogeschool Utrecht doet op het gebied van huisvesting is echter ook erg duurzaam. Door milieuvriendelijkere gebouwen neer te zetten met minder vierkante meters en alle activiteiten te concentreren op het Utrecht Science Park, komt er uiteindelijk geld vrij dat onder andere geïnvesteerd wordt in meer docenten. En dat komt de kwaliteit van het onderwijs dat jij hier krijgt weer ten goede.

Vijf HU-gebouwen

Op het Utrecht Science Park heeft de HU vijf gebouwen in gebruik: Padualaan 97 (Educatie), Padualaan 99 (Natuur & Techniek), Padualaan 101 (Maatschappij & Recht), Heidelberglaan 7 (Gezondheidszorg) en het in september 2018 nieuwe opgeleverde gebouw: Heidelberglaan 15 (vier economische instituten, het Institute for ICT en de instituten voor Media & Communicatie).

Binnen de HU worden onderwijsruimtes en faciliteiten gedeeld. Het kan dus zijn dat je les hebt in een ander gebouw dan waar jouw instituutsplein is of je komt studenten van andere studies tegen in jouw gebouw. Voor meer informatie over de verschillende gebouwen van Hogeschool Utrecht op het science park lees het campusmagazine.

Eten en drinken

Twee HU food courts
We hebben twee food courts waar je terecht voor uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinermogelijkheden volgens een uniek horecaconcept; het HU food court. Drie verschillende horecaondernemers verkopen hun vers bereide producten. Op Padualaan 101 kun je genieten van Vietnamese broodjes en saladerollen bij Hoi Anh, of soep en vers belegde broodjes bij Zenwich Café en hamburgers van de Big Green Egg bij STREAT. Heidelberglaan 15 biedt je Italiaanse pasta’s van Via Vai, Aziatische bowls van LUCY & SUZY Creasian Cooking en MAMS coffee & more verzorgt lekkere koffie, smoothies en detox-sapjes.

Restaurant en Kiosk
Op Padualaan 97 vind je B’great, een restaurant met een nieuw en duurzaam concept. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. In de centrale hal van Heidelberglaan 7 vind je de kiosk ‘to go’ van de Spar. Je kunt er terecht voor diverse snacks, een eenvoudige (lunch)maaltijd of een luxe koffie van de selfservice espressomachine.

Drie science cafés
Studenten van de studieverenigingen runnen bij de HU de drie science cafés, op Padualaan 99, Heidelberglaan 7 en 15. Studenten en medewerkers kunnen hier dagelijks terecht voor een vers bakje koffie, broodjes, borrels en evenementen.

Automaten
In de centrale hal van elk gebouw vind je automaten voor warme dranken, frisdranken en versnaperingen.