Pabo Leraar basisonderwijs – deeltijd & versneld

Welkom bij de deeltijdopleidingen van de HU pabo. Hier vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen als je je hebt ingeschreven. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan om hierbij aanwezig te zijn. Zo mis je geen informatie over de start van het studiejaar en leer je je medestudenten, docenten en de opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Startdatum: 1 september en 1 februari

 

PABO deeltijd

Datum Vraag bij de opleiding na hoe de introductie is geregeld.
Locatie Instituut Theo Thijssen
Adres Padualaan 97, Utrecht Science Park
Programma Tijdens de introductieavond maak je kennis met je klas en je slb’er (studieloopbaanbegeleider) die je het hele jaar door zal begeleiden. De coördinator en je slb’er geven je ook verdere uitleg over de opleiding en over praktische zaken zoals bijvoorbeeld je rooster.
Kosten Geen
Inschrijven Je hoeft je niet aan te melden.
Bijzonderheden Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn bij de opleidingsintroductie? Neem dan contact op met onderstaand contactpersoon.
Contact Petra Oostveen: petra.oostveen@hu.nl. Tel 06 – 23373014.
Datum Vraag bij de opleiding na wanneer de eerste collegedag is.
Tijd Afhankelijk van je rooster
Locatie Instituut Theo Thijssen
Adres Padualaan 97, Utrecht Science Park
Boekenlijst  De boekenlijst van je opleiding kun je vinden via de boekenlijstzoeker op Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > locatie Utrecht > periode 2018-2019 > Opleidingen K-L > Opleiding > Deeltijd > Jaar 1 (propedeuse). Vanaf begin juli vind je daar de meest actuele boekenlijst die de HU samen met Studystore heeft opgesteld. Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.
Toelatingseisen  www.goedvoorbereidnaardepabo.nl​
Cursussen of voorbereidiingen  Facultatief: zomercursus rekenen:  www.studiekeuze.hu.nl/los/onderwijs-en-opvoeding/zomercursus-rekenen
Groepsindeling Tijdens de introductie wordt de groepsindeling bekendgemaakt.
Contactpersoon opleiding  Petra Oostveen: petra.oostveen@hu.nl. Tel 06 – 23373014​.

PABO versneld

Datum 31 januari 2019
Tijd 9:00 uur – 17:00 uur
Locatie Instituut Theo Thijssen
Adres Padualaan 97, Utrecht Science Park
Programma Op de introductiedag maak je kennis met je leeretam en de leerteambegeleider (LB’er) die je het hele jaar door zal begeleiden. De coördinator en je LB’er geven ook verdere uitleg over de opleiding en over praktische zaken, zoals bijvoorbeeld je rooster. Het programma van de introductiedag ziet er als volgt uit:

Deel 1: (op de opleiding 09:00 tot 12:00)Deel 1 (op de opleiding 09:00 tot 12:00)

  • Welkom op de opleiding door onderwijscoördinator (Aliye Sahin)
  • Presentatie van een inspirerende gastspreker uit de praktijk (Jeroen Goes, voorzitter CvB Fluvium)
  • Speeddaten/kennismaken met elkaar binnen het leerteam.
  • Korte toelichting portfoliotraining & valideringsassessment (doel en werkwijze); de leeruitkomsten die centraal staan binnen de opleiding worden besproken. Dit gebeurt aan de hand van de beoordelingscriteria van de praktijk & beroepsproducten. De kijkwijzer die tijdens het middagprogramma is tevens een concrete vertaling van de leeruitkomsten.
  • Inzicht in HU-systemen: Rooster, HUbl/CANVAS, Osiris, GradeWork, Scorion & OnStage ahv interactieve/activerende werkvorm (Space-Race).

Deel 2: (op een basisschool 13:00 tot 16:00)

  • De leerteams gaan met hun leerteambegeleider naar verschillende basisscholen.
  • Het leerteam wordt welkom geheten op de basisschool door de schoolopleider. De schoolopleider geeft achtergrondinformatie over de school.
  • De studenten ontvangen de kijkwijzer en bezoeken in drietallen een klas om het leerkracht-handelen te observeren.
  • In het leerteam vindt samen met de schoolopleider en de leerteambegeleider de terugkoppeling van de observaties plaatst. Er kan in dit nagesprek uitdrukkelijk een koppeling gemaakt worden met de ervaringen uit de ‘eigen’ basisschooltijd.
  • Er is nog ruimte om vragen over de portfoliotraining en het valideringsassessment aan de leerteambegeleider te stellen.
Kosten Geen
Inschrijven Meld je aan bij Aliye Sahin via flexPABO@hu.nl. 
Bijzonderheden Kun je onverhoopt niet aanwezig zijn bij de opleidingsintroductie? Neem dan contact op met onderstaand contactpersoon.
Contact Aliye Sahin: flexPABO@hu.nl 
Datum Volgt
Tijd Volgt
Naam instituut Instituut Theo Thijssen
Adres Padualaan 97, Utrecht Science Park
Boekenlijst De boekenlijst van je opleiding kun je vinden via de boekenlijstzoeker op Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > locatie Utrecht > periode 2018-2019 > Opleidingen K-L > Opleiding > Versneld > Jaar 1 (propedeuse). Vanaf begin juli vind je daar de meest actuele boekenlijst die de HU samen met Studystore heeft opgesteld. Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.
Groepsindeling Tijdens de introductiedag op 3 september 2018 wordt de klassenindeling bekendgemaakt.

 

Contactpersoon opleiding Aliye Sahin: flexPABO@hu.nl
Extra mededeling Ga voor de introductie informatie van de VOLTIJD opleiding naar > www.intro.hu.nl