HU Digitale systemen

Om je te informeren en te helpen hebben we de nodige digitale systemen. Hierbij alvast een korte kennismaking:

HU mail
Alle studenten krijgen na hun aanmelding een persoonlijk e-mailadres van de HU. Hiermee kun je onder andere met je docenten en medestudenten communiceren. Je hebt er toegang mee tot HU-systemen en je HU-mail. Je kunt je HU e-mailbox openen via myHU. Op of na 4 juni heb je van ons een welkomstmail ontvangen met daarin jouw HU-accountgegevens. Kun je je welkomstmail met je account/login gegevens niet vinden of heb je deze niet ontvangen? Kijk dan eerst in je SPAM. Alsnog niet gevonden? Neem dan contact op met Centrale Service Desk via helpdesk@hu.nl. Ben je alleen je wachtwoord vergeten? Ga dan naar wachtwoordvergeten.hu.nl.

myHU
myHU is een dashboard op je desktop en als app te downloaden, waar je de meest essentiële informatie voor je studie kunt bekijken. Op myHU vind je o.a. resultaten/cijfers, roosters, mededelingen vanuit je opleiding, afwezigheidsmeldingen van docenten, mail, cursusinformatie en nieuws. Het dashboard linkt vaak door naar andere systemen. Je logt in op myHU met je HU e-mailadres en wachtwoord. Meer over myHU (inloggen met je HU-account).

Osiris
Osiris is het onderwijsinformatiesysteem van de HU. Hier schrijf je je in voor bepaalde vakken, toetsen, minors en specialisaties. Je kunt je resultaten zien en notities bekijken van de begeleider. Meer over Osiris (inloggen met je HU-account).

SharePoint
SharePoint wordt gebruikt om samen te werken en informatie te delen. Als er onderwijsteamsites van jouw opleiding en/of instituut zijn, dan ontvang je via jouw docenten de links.

AskHU
Heb je een vraag of ben je op zoek naar bepaalde informatie? Dan ga je naar de zoekmachine AskHU.hu.nl (inloggen met je HU-account).

Digitale Leeromgeving (DLO)
Binnen de HU blijven we continu werken aan vernieuwingen en verbeteringen aan de digitale leeromgeving. Benieuwd waar we aan werken en welke tools jouw onderwijs kunnen ondersteunen? Bekijk DLO in kaart!

Printen
Op centrale plekken in alle HU-gebouwen vind je printers, die ook scannen en kopiëren. Je kunt je OV-chipkaart gebruiken om printtegoed op te zetten. Hoe je deze koppelt en inlogt op een printer lees je op het HU printportaal van Canon (inloggen met je HU-account).