Checklist start studie

Aanmelden voor een opleiding gaat via Studielink, het landelijke informatiesysteem van de Nederlandse hogescholen en universiteiten en DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Ook herinschrijven, het wijzigen van opleiding, uitschrijven en de betaling van collegegeld loopt via Studielink.

Je logt in op Studielink met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, of ben je deze kwijt? Vraag deze dan aan bij DigiD. Houd er rekening mee dat het tot vijf werkdagen kan duren voor je je nieuwe DigiD ontvangt.

Volg de aanwijzingen in Studielink en doe een ‘Verzoek tot inschrijving’ voor de opleiding van je keuze. Hogeschool Utrecht (HU) krijgt automatisch bericht wanneer je een verzoek tot inschrijving in Studielink hebt gedaan.

Meer informatie vind je hier.

Collegegeld

Ieder studiejaar betaal je collegegeld. De betaling van collegegeld regel je in Studielink. Wanneer je je uitschrijft in Studielink, stopt ook je betaalverplichting.
Lees meer informatie over het collegegeld.

Collegekaart

Zodra je inschrijving is voltooid en je een pasfoto hebt geüpload in Osiris, ontvang je een collegekaart ongeveer twee weken voor aanvang van je opleiding (vanaf half augustus). Je collegekaart staat dan ook online. Volg je meerdere opleidingen, dan ontvang je ook meerdere collegekaarten.

Opleidingsintroducties

Iedere opleiding biedt een opleidingsintroductie en/of een introductiekamp aan. Wil je meer weten over de introductie van jouw opleiding en de start van het collegejaar, ga dan naar de introductie van jouw opleiding.

 

 

Introducties in Utrecht en Amersfoort

Naast de introducties die de opleidingen aanbieden, zijn er ook stadsintroducties. In Utrecht is dat de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) en in Amersfoort de Amersfoortse Introductiedagen (AID). In beide steden zijn ook diverse studentenverenigingen waar je lid van kunt worden.

Ga voor meer informatie over de UIT en de AID naar:

Tijdens de introductie wordt bekendgemaakt in welke groep je zit. Vanaf eind augustus vind je de groepsindeling ook ook in OSIRIS. Dit is het onderwijsinformatiesysteem van Hogeschool Utrecht en staat voor Onderwijs en Studenten Informatie, Registratie en Inschrijf Systeem.

Boekenlijsten (ook wel leermiddelenlijsten genoemd) vind je op de website van ‘Studystore’. Jouw opleiding heeft de boekenlijsten aangeleverd bij Studystore, zodat je alles overzichtelijk kunt terugvinden en meteen kunt bestellen. Ook biedt deze site waar mogelijk tweedehands opties aan.

Vanaf juli zijn de meeste boekenlijsten beschikbaar. Als jouw boekenlijst echter nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat.

Mijn HU
Mijn HU is een webportaal waar je de meest essentiële informatie voor je studie kunt bekijken als cijfers, roosters, afwezigheidsmeldingen van docenten, mail, cursusinformatie en nieuws. Je krijgt toegang tot Mijn HU op het moment dat je je hebt aangemeld voor een opleiding en je een HU-account hebt (vanaf half juni 2018).

Ask HU

Ask HU is de zoekmachine voor studenten en medewerkers van Hogeschool Utrecht, waar je HU-brede en instituut specifieke informatie over (onderwijs) ondersteunende dienstverlening vindt. Je krijgt toegang tot Ask HU op het moment dat je je hebt aangemeld voor een opleiding en je een HU-account hebt (vanaf half juni 2018).

 

Mijn HU mail
Alle studenten krijgen na hun inschrijving een persoonlijk e-mailadres van de HU. Hiermee kun je onder andere met je docenten, medestudenten en andere medewerkers van de HU communiceren. Je kunt je HU e-mailaccount (webmail) openen via de website ‘MijnHU’. Daar kun je je e-mailberichten vinden onder ‘mail’.

Eind augustus wordt het rooster bekend gemaakt. Tijdens de introductie ontvang je een groepscode waarmee je je rooster kan opvragen. Hoe je dit kan doen, wordt eind juni op deze site gepubliceerd.