HU Campus

Welkom op de HU Campus – Utrecht Science Park (USP) De Uithof

Hogeschool Utrecht werkt hard aan haar gebouwen om jou onderwijs te kunnen geven dat je klaarstoomt voor de toekomst. Dat betekent dat je als HU-student de komende jaren misschien een keer moet verhuizen, maar ook dat je gebruik kunt maken van de nieuwste voorzieningen. Je kunt bijvoorbeeld in alle rust studeren in de HU Bibliotheek, die in januari 2017 is geopend en waarmee er in één klap 520 nieuwe studieplekken bij zijn gekomen.

Alle studenten kunnen in de nieuwe huisvesting gebruikmaken van projectruimtes waar je in groepen kunt samenwerken aan opdrachten. Ook zijn er stilteplekken beschikbaar, voor als je juist in je eentje wilt leren. Bovendien krijg je als HU-student les in nieuwe laboratoria en praktijkruimten, waardoor je werkt met de nieuwste materialen.

Instituutsplein

Elk opleidingsinstituut van de HU heeft zijn eigen herkenbare thuisbasis: het instituutsplein. Dit is een open ruimte waar je mensen van jouw opleiding ontmoet, zowel studenten, docenten als bezoekers. Er is een pantry met een koffieautomaat en printers en je vindt er diverse soorten werk- en overlegplekken om samen of individueel in alle rust te werken. Hier ontmoet je studenten en docenten van jouw opleiding. Je kunt er afspreken en een kop koffie drinken of een plekje zoeken om te werken. Zowel op de instituutspleinen als in de algemene werk- en studieomgeving vind je studieplekken met en zonder pc’s. Gesloten onderwijsruimten (de projectruimtes en lokalen) kun je reserveren via www.ruimtereserveren.hu.nl.

Alle vernieuwingen van de HU kosten natuurlijk geld. De investering die Hogeschool Utrecht doet op het gebied van huisvesting is echter ook erg duurzaam. Door milieuvriendelijkere gebouwen neer te zetten met minder vierkante meters en alle activiteiten te concentreren op het Utrecht Science Park, komt er uiteindelijk geld vrij dat onder andere geïnvesteerd wordt in meer docenten. En dat komt de kwaliteit van het onderwijs dat jij hier krijgt weer ten goede.

Vijf HU-gebouwen

Op het Utrecht Science Park (USP) heeft de HU vijf gebouwen in gebruik: Padualaan 97 (Educatie), Padualaan 99 (Natuur & Techniek), Padualaan 101 (Maatschappij & Recht), Heidelberglaan 7 (Gezondheidszorg) en Bolognalaan 101 (Communicatie & Journalistiek). In 2018 wordt het nieuwe HU-gebouw aan Heidelberglaan 15 in gebruik genomen door de vier economische instituten, het Institute for Information & Communication Technology en de instituten voor Media en Communicatie. Deze opleidingen vind je tot die tijd in tijdelijke huisvesting op het USP en vlakbij het USP, op het Daltonpark.

Binnen de HU worden onderwijsruimtes en faciliteiten gedeeld. Het kan dus zijn dat je les hebt in een ander gebouw dan waar jouw instituutsplein is of je komt studenten van andere studies tegen in jouw gebouw. Voor meer informatie over de verschillende gebouwen van Hogeschool Utrecht op USP De Uithof lees het campusmagazine.

Eten en drinken

Food court Padualaan 101
Op Padualaan 101 kun je terecht voor uitgebreide ontbijt-, lunch- en dinermogelijkheden volgens een uniek horecaconcept; het HU food court. Drie verschillende horecaondernemers verkopen op het food court hun vers bereide producten. Je kunt er terecht voor Vietnamese broodjes en saladerollen bij Hoi Anh, of voor soepen en vers belegde broodjes bij Zenwich Café en hot food van de Big Green Egg bij STREAT.

Restaurants Padualaan 97, Bolognalaan 101 en Daltonlaan 500
Op Padualaan 97, Bolognalaan 101 en Daltonlaan 500 vind je restaurants van Sodexo met een uitgebreide aanbod aan dranken, broodjes en (warme) snacks.

Kiosk Heidelberglaan 7
In de centrale hal van Heidelberglaan 7 vind je de kiosk voor kleine maaltijden ‘to go’. Je kunt er terecht voor diverse snacks, een eenvoudige (lunch)maaltijd of een luxe koffie van de selfservice espressomachine. Je kunt gaan zitten in de centrale hal of buiten aan de Cambridgelaan, of je neemt je consumptie mee.

Science café Het7de
Studieverenigingen V.V.S. Uranymus (studievereniging van het Institute for Life Sciences & Chemistry) en Paramedus (studievereniging van de Faculteit Gezondheidszorg) runnen samen science café Het7de. Dit café bevindt zich naast de entree van Heidelberglaan 7. Hier kunnen studenten en medewerkers dagelijks terecht voor een vers bakje koffie, andere warme of koude (alcoholische) dranken en onder andere (vegetarische) tosti’s.

Science café Het Proeflokaal
Studieverenigingen Ingenium Cabo Bianci (IED), de Utrechtse Technische Vereniging (FNT), Codex (IVR) en Vesta (IVK) runnen samen science café Het Proeflokaal. Dit is een ontmoetingsplek voor iedereen. Je kunt er terecht voor koffie, broodjes, borrels en evenementen. Het Proeflokaal bevindt zich aan de voorzijde, naast de entree, van Padualaan 99.

Automaten
In de centrale hal van elk gebouw vind je automaten voor warme dranken, frisdranken en versnaperingen.

Repro
Op Padualaan 101 bevindt zich op de begane grond, achter de ontvangstbalie, de repro. De repro is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Je kunt er terecht om je verslagen te laten printen en inbinden en voor kantoorbenodigdheden.