Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)

Welkom bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences). Hieronder vind je informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, verwachten wij je bij de introductie van de opleiding. Zo maak je niet alleen kennis met je medestudenten, docenten en opleiding, ook wordt essentiële informatie gegeven voor de start van het collegejaar.

Datum Donderdag 31 augustus 2017
Tijd 8.45 – 13.00 uur (onder voorbehoud)
Locatie Institute for Life Sciences & Chemistry
Adres Heidelberglaan 7 (De Uithof), Utrecht
Programma Tijdens deze startbijeenkomst maak je kennis met de school, docenten, je medestudenten en verschaft je studieloopbaanbegeleider je informatie over o.a. de groepsindeling, studiematerialen en het lesrooster. Daarnaast ontvang je een toelichting op verschillende aspecten die van belang zijn bij de start van het studiejaar.
Kosten Geen
Inschrijven Niet nodig
Bijzonderheden Gedurende deze bijeenkomst krijg je de gelegenheid om studiematerialen – die noodzakelijk zijn bij de lessen – te kopen. Wij verwachten dat alle aspirant-studenten bij deze startbijeenkomst aanwezig zijn. De informatie over de start van het studiejaar en alle relevante aspecten worden alleen bij de introductiebijeenkomst met je worden doorgenomen.
Contact Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen, dan kun je deze stellen tijdens de opleidingsintroductie.
Datum Vrijdag 11 augustus t/m dinsdag 15 augustus 2017
Tijd Nog niet bekend.
Locatie Het kamp begint met een ochtendje Utrecht (startlocatie nader te bepalen) waarin je de stad en de HU leren kennen, waarna je met de bus naar Noorbeek (Limburg) vertrekt.
Adres Nader te bepalen.
Inhoud Studentenvereniging Uranymus organiseert een introductiekamp waar je je medestudenten beter kunt leren kennen. Gedurende vier dagen wordt een gevarieerd programma aangeboden, deels toegespitst op je studie, waarbij gezelligheid centraal staat. Kijk voor meer informatie op de website Uranymus.
Programma Zie website Uranymus.
Kosten Zie website Uranymus.
Inschrijven Zie website Uranymus.
Bijzonderheden Wil je meer info? Kijk dan even op uranymus.nl/lidworden en like onze Facebookpagina.
Contact Zie website Uranymus.
Datum Vanaf maandag 4 september 2017
Tijd Afhankelijk van je collegerooster, dat je ontvangt bij de introductie op 31 augustus.
Adres Heidelberglaan 7 (De Uithof), Utrecht
Boekenlijst Bestel je boeken vanaf begin juli via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen A-C> Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.

Instructies bestellen boeken: periode A+B van september 2017 tot en met januari 2018:
Voltijd jaar 1–semester 1–behaald diploma HAVO + overige MBO niveau 4–Boekenlijst VL1
Voltijd jaar 1–semester 2–behaald diploma MLO–Boekenlijst VL2
Voltijd jaar 1–semester 2–behaald diploma VWO–Boekenlijst VL2

Overig studiemateriaal Je dient te beschikken over een zgn. chemiepakket, een labjournaal, een veiligheidsbril e.d. Deze materialen zijn als pakket te koop op de startbijeenkomst. De prijs is afhankelijk van de gekozen opleiding en de instroom variant, reken op ongeveer €25,-. Voor een snelle afhandeling van de verkoop is het handig als je vooraf de machtiging (eenmalige machtiging Propedeuse pakket 2017 ILC) hebt ingevuld en de geprinte versie meeneemt naar de introductiedag.
Toelatingseisen
  • Rekenmachine: een rekenmachine is noodzakelijk. Bij het ILC is de Casio FX-82MS de enige machine die je mag gebruiken bij de tentamens. Deze dien je zelf aan te schaffen.
  • Inenting: inenting tegen Hepatitis A+ B is verplicht. Hierbij de link om je daar voor in te schrijven: Inschrijfformulier.
  • Laptop: voor de opleiding Life Sciences is het noodzakelijk om over een Windows gebaseerde laptop/ tablet te beschikken met bij voorkeur een afneembaar scherm (2 in 1 laptop). De laptop dient over minimaal 2 Gb werkgeheugen te beschikken. 4 Gb werkgeheugen wordt aanbevolen. De accuduur dient minimaal 4 uur te zijn bij webbrowsen.
Klassenindeling Tijdens de opleidingsintroductie wordt de klassenindeling bekendgemaakt.
Intakecoördinator Paul Leusink: paul.leussink@hu.nl