Chemische Technologie

Welkom bij de Bachelor Chemische Technologie voltijd! Hieronder vind je informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, verwachten wij je bij de introductie van de opleiding. Zo maak je niet alleen kennis met je medestudenten, docenten en opleiding, ook wordt essentiële informatie gegeven voor de start van het collegejaar. Wij wensen je veel plezier!

Datum Donderdag 31 augustus 2017
Tijd 12.45 – 16.30 uur (nog onder voorbehoud)
Locatie Institute for Life Sciences & Chemistry
Adres Heidelberglaan 7 (De Uithof), Utrecht
Programma Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met de school, docenten, je medestudenten en verschaft je studieloopbaanbegeleider je informatie over o.a. de groepsindeling, studiematerialen en het lesrooster. Daarnaast ontvang je een toelichting op verschillende aspecten die van belang zijn bij de start van het studiejaar.
Kosten Geen
Inschrijven Je hoeft je niet aan te melden voor de opleidingsintroductie.
Bijzonderheden Gedurende deze bijeenkomst krijg je de gelegenheid om studiematerialen die noodzakelijk zijn bij de lessen te kopen. Wij verwachten dat alle aspirant-studenten bij deze startbijeenkomst aanwezig zijn. De informatie over de start van het studiejaar en alle relevante aspecten worden alleen bij de introductiebijeenkomst met je doorgenomen.
Contact Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen, dan kun je deze stellen tijdens de opleidingsintroductie.
Datum Vrijdag 11 augustus – dinsdag 15 augustus 2017
Tijd Vrijdag 11 augustus 11.00 uur – dinsdag 15 augustus 17.00 uur
Locatie Limburg
Adres Nader te bepalen
Inhoud Studentenvereniging Uranymus organiseert een introductiekamp waar je je medestudenten beter kunt leren kennen. Gedurende vier dagen wordt een gevarieerd programma aangeboden, deels toegespitst op je studie, waarbij gezelligheid centraal staat. Kijk voor meer informatie op de website Uranymus.
Programma Zie website Uranymus
Kosten Zie website Uranymus
Inschrijven Zie website Uranymus
Bijzonderheden Wil je meer info? Kijk dan even op uranymus.nl/lidworden en like ons op Facebook.
Contact Zie website Uranymus
Datum Vanaf maandag 4 september 2017
Tijd Afhankelijk van je collegerooster.
Naam instituut Institute for Life Sciences & Chemistry
Boekenlijst Bestel je boeken vanaf begin juli via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen A-C > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.

Instructies bestellen boeken: perriode A+B van september 2017 tot en met januari 2018:
Voltijd jaar 1–semester 1–behaald diploma HAVO–Boekenlijst VC1
Voltijd jaar 1–semester 2–behaald diploma MLO–Boekenlijst VC2
Voltijd jaar 1–semester 2–behaald diploma VWO–Boekenlijst VC2

Overig studiemateriaal Je dient te beschikken over een zgn. chemiepakket, een labjournaal, een veiligheidsbril e.d. Deze materialen zijn als pakket te koop op de startbijeenkomst. De prijs is afhankelijk van de gekozen opleiding en de instroom variant, reken op ongeveer €25,-. Voor een snelle afhandeling van de verkoop is het handig als je vooraf de machtiging (eenmalige machtiging Propedeuse pakket 2017 ILC) hebt ingevuld en de geprinte versie meeneemt naar de introductiedag.
Toelatingseisen/verplichtingen
  • Laboratoriumjas: je dient over een eigen laboratoriumjas te beschikken. Er bestaat een mogelijkheid om deze jas – tegen contante betaling – voor een gereduceerde prijs op school te kopen bij de firma Wessels, richtprijs € 23,-. De leverancier is alleen op donderdag 31 augustus aanwezig
  • Rekenmachine: een rekenmachine is noodzakelijk. Bij het ILC is de Casio FX-82MS de enige machine die je mag gebruiken bij de tentamens. Deze dien je zelf aan te schaffen.
  • Laptop: voor de opleidingen Chemie en CT is het noodzakelijk om over een Windows gebaseerde laptop/ tablet te beschikken met bij voorkeur een afneembaar scherm (2 in 1 laptop). De laptop dient over minimaal 2 Gb werkgeheugen te beschikken. 4 Gb werkgeheugen wordt aanbevolen. De accuduur dient minimaal 4 uur te zijn bij webbrowsen.
Klassenindeling Tijdens de opleidingsintroductie wordt de klassenindeling bekendgemaakt.
Intakecoördinator Paul Leussink: paul.leussink@hu.nl