Communicatie

Welkom bij Communicatie; leuk dat je gaat beginnen met onze opleiding!

Nu je echt van start gaat met deze opleiding komt er veel nieuwe informatie op je af; wie zijn je klasgenoten, met wie vorm je een leerteam, wat is een leerteam, hoe weet je je rooster, wie zijn je docenten, welke cursussen ga je volgen, hoe zit het met studiepunten, etcetera.

Om zo snel mogelijk vertrouwd te raken met al deze nieuwe dingen hebben wij voor jou de Startweek georganiseerd. Deze eerste (les)week staat volledig in het teken van het maken van een goede start. Je leert je studiegenoten op een leuke manier kennen en je maakt kennis met de studie, de docenten, onze studievereniging VOX, het gebouw, het Utrecht Science Park (USP) en andere zaken die van belang zijn tijdens de studie (digitale leeromgeving, studiesystemen, etc.). Daarnaast is deze Startweek ook nog eens ontzettend gezellig en zullen we behalve in het schoolgebouw ook elders op het USP en in de stad Utrecht actief zijn.

Als opleiding vinden we het ontzettend belangrijk dat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en binding. Daarom is er tijdens de eerste dagen van de startweek veel quality time zodat studenten, docenten en begeleiders vertrouwd met elkaar raken.

Vandaar dat we ook alle maaltijden met elkaar zullen nuttigen als onderdeel van het programma. Voor 2x lunch, 2x diner en een borrel op donderdag vragen we een eenmalige bijdrage van € 20,- per student. Vanaf woensdag kan je voor je eigen lunch zorgen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden op campus de Uithof, of bij cateraar Sodexo.

Voor een goede start en het echte introductiegevoel raden wij je zeker aan om ‘s nachts in Utrecht te blijven slapen. Het programma gaat ’s avonds namelijk gewoon door! Wellicht heb je al een kamer in Utrecht of ken je iemand bij wie je kan verblijven. Mocht dit niet het geval zijn (of vind je het gewoon gezelliger om in de buurt te blijven!) dan kun je tegen een aanvullende vergoeding van € 10,- twee dagen verblijven in de Stayokay Utrecht binnenstad (locatie: de Neude) die we voor je gereserveerd hebben (inclusief ontbijt en lunch). Voor € 30,- ben je dus ‘all in’ en klaar voor de HU Heroes Startweek Communicatie 2017-2018!

Kortom, onze docenten en (studenten van) Studievereniging VOX doen er alles aan om je direct thuis te laten voelen zodat je een vliegende start van je studie hebt. Meer informatie over deze Startweek  vind je hieronder.

Veel plezier en tot 4 september!

Datum  Maandag 4 september 2017 t/m vrijdag 8 september 2017
Tijd  Start maandag om 9:00 uur
Locatie Utrecht Science Park (USP)
Adres  Utrecht Uithof, nadere locaties te vinden op www.startweekcom.nl
Programma De opleiding Communicatie organiseert een Startweek als opleidingsintroductie. In deze Startweek valt het introductiekamp en je eerste collegedag. Het programma van de Startweek in het kort: kennismaking met klasgenoten, docenten, VOX’ers, studie, gebouw en omgeving. Kernwoorden: basis van communicatie, bonte avond, leerteam, VOX’en-jacht, Moodle (digitale leeromgeving) en veel meer leuke en nuttige dingen om je snel bij ons thuis te voelen en een goede start te maken!
Kosten € 20,- / € 30,-* Lees bij overige info wat je krijgt voor deze eenmalige eigen bijdrage.
Inschrijven  www.startweekcom.nl
Contact Heb je vragen, bel of whatsapp dan naar: Anouk van Dijk: 06-14215568.
Datum  Maandag 4 september 2017 t/m woensdag 6 september 2017
Tijd  Start maandag om 9:00 uur
Locatie  Utrecht Science Park e.o. en Centrum Utrecht
Adres  Utrecht en Utrecht Uithof  e.o.– exacte locatie(s) te vinden op www.startweekcom.nl
Programma Onderdeel van de Startweek is het avondprogramma. Hopelijk is iedereen dan ook ’s avonds en ’s nachts in Utrecht. Je zou het kunnen vergelijken met een introductiekamp! De opleiding Communicatie organiseert dit samen met (studenten van) haar studievereniging VOX. VOX ondersteunt studenten zowel in hun studie als in het studentenleven en ondersteunt de opleiding onder meer bij de Startweek. Tijdens de Startweek en het introkamp kun je volop met VOX, de VOX’ ers en de studie kennismaken d.m.v. activiteiten als de bonte avond, een communicatiecasus, BBQ’s ’s avonds en de VOX’en-jacht. De activiteiten vinden grotendeels plaats op het Utrecht Science Park. Voor meer informatie over de Startweek kun je kijken op www.startweekCOM.nl en over VOX op www.studieverenigingvox.nl / www.facebook.com/SvVoxUtrecht.
Kosten € 20,- / € 30,-* Lees bij overige info wat je krijgt voor deze eenmalige eigen bijdrage.
Inschrijven Inschrijven kan op www.startweekcom.nl
Bijzonderheden  Het wordt zeer, zeer sterk aangeraden om in Utrecht te blijven overnachten!
Contact Heb je vragen, bel of whatsapp dan naar: Anouk van Dijk: 06-14215568.
Datum  Maandag 4 september
Tijd  Start maandag om 9:00 uur
Naam instituut  Utrecht Science Park (USP)
Adres  Utrecht Uithof, nadere locaties te vinden op www.startweekcom.nl
Benodigdheden Laptop verplicht; je hebt deze onder andere nodig om aan verschillende opdrachten te kunnen werken en om zaken op te zoeken. Op alle locaties is WiFi en er zijn altijd medewerkers van ICT beschikbaar om je te helpen bij ICT-vragen of -problemen.
Boekenlijst Bestel je boeken vanaf begin juli via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen A-C > Communicatie > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse).
Toelatingseisen We gaan er bij de opleiding Communicatie vanuit dat je een goed basisniveau hebt van de Nederlandse en Engelse taal. Je kunt jouw niveau voor jezelf toetsen via Hogeschooltaal.
Facebook Kijk op Facebookpagina HU Communicatie wie je studiegenoten zullen zijn, voorafgaand aan de Startweek (4 – 8 september 2017).
Jaarcoördinator Wouter Gorter: Wouter.Gorter@hu.nl

Voor 2x lunch, 2x diner en een borrel op donderdag vragen we een eenmalige bijdrage van € 20,- per student. Vanaf woensdag kan je voor je eigen lunch zorgen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden op campus de Uithof, of bij cateraar Sodexo.

Wil je de eerste twee nachten van de Startweek blijven slapen? Dat kan! Voor € 10,- extra krijg je twee overnachtingen en ontbijtjes bij Stayok Utrecht binnenstad (locatie: de Neude). Voor € 30,- ben je dus ‘all in’ en klaar voor de HU Heroes Startweek Communicatie 2017-2018!

Het totale programma beslaat vier hele dagen waarvan ook enkele onderdelen tot (laat) in de avond plaatsvinden. Doel van dit alles is om je volledig onder te dompelen in de wereld van Communicatie en studeren aan de HU, zodat je een flitsende start maakt. Voor een goede start en het echte introductiegevoel raden wij je zeker aan om ‘s nachts in Utrecht te blijven slapen. Het programma van de Startweek gaat ‘s avonds namelijk gewoon door!