Fysiotherapie

Welkom bij Fysiotherapie. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan de introducties te volgen. Tijdens de opleidingsintroductie wordt veel informatie verstrekt die je nodig hebt om het collegejaar goed te starten. Op het Introductiekamp leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Datum Maandag 28 augustus (driejarige versnelde opleiding Fysiotherapie)
Dinsdag 29 augustus (vierjarige reguliere opleiding Fysiotherapie)
Tijd 9.00 – 15.00 uur
Adres Heidelberglaan 7, Utrecht
Programma Programma vierjarige opleiding Fysiotherapie
Programma driejarige opleiding Fysiotherapie
Kosten Geen
Inschrijven Niet nodig
Bijzonderheden Deelname is verplicht
Contact Els de Lange: els.delange@hu.nl
Datum Woensdag 30 augustus t/m vrijdag 1 september 2017
Tijd Start om 13.00 uur | Einde om 12.00 uur
Locatie Kampeerterrein De Schaarshoek
Adres Schaarshoekweg 1, 8131 RE Wijhe (Heino)
Inhoud Introductiekamp met studenten van Oefentherapie Cesar en Fysiotherapie.
Programma

Lees in onderstaande bijlage alle informatie over het aanmelden voor het kamp en betalen:
Brief Introkamp IBS 2017-2018
Machtiging Introkamp Fysiotherapie 2017

Kosten €75,00; Stuur de eenmalige machtiging naar Hogeschool Utrecht om het geldbedrag van je rekening af te laten schrijven. Je kunt de ingevulde en ondertekende machtiging inscannen en sturen naar Introductiekamp.IBS@hu.nl. De machtiging moet ook per post verstuurd worden naar het adres genoemd in de brief.
Inschrijven Via het formulier Introkamp IBS 2017-2018 schrijf je je digitaal in.
Bijzonderheden Het kamp biedt je een eerste ongedwongen kennismaking met je medestudenten en is zowel bedoeld voor studenten van de reguliere als de versnelde opleiding. Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan!
Contact Introductiekamp.IBS@hu.nl (tussen 17 juli en 7 augustus 2017 wordt de mail niet gelezen) of kijk op de Facebookpagina.
Datum Maandag 4 september 2017
Tijd Je ontvangt in de week van 21 augustus 2017 het rooster van je 1e lesweek via je HU-mail.
Naam instituut Instituut voor Bewegingsstudies
Adres Heidelberglaan 7, Utrecht
Boekenlijst De boekenlijst voor jouw opleiding kun je begin juli vinden via de boekenlijstzoeker op de website Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen D-J > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). In de boekenlijst zijn de boeken voor de nieuwe studenten van de vierjarige opleiding vermeld onder het kopje 1e studiejaar. De boeken voor de studenten van de driejarige opleiding staan vermeld onder VOF1.
Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.
Studiehandleidingen Naast boeken gebruik je tijdens je studie ook studiehandleidingen. De studiehandleidingen voor het 1e onderwijsblok van de reguliere opleiding Fysiotherapie vind je op Fysio Onderwijs onder het kopje documenten, blok A + B. De studiehandleidingen voor het 1e onderwijsblok van de versnelde opleiding Fysiotherapie vind je op Fysio Onderwijs onder het kopje documenten, blok A + B. De studiehandleidingen zullen vanaf 1 juli 2017 via bovenstaande links beschikbaar zijn.
Toelatingseisen Hepatitis B
Gedurende het praktijkonderwijs en/ of tijdens stages behandelen studenten patiënten. Hepatitis B vormt een risico tijdens de beroepsuitoefening, die door vaccinatie uit te schakelen is. Daarom is vaccinatie tegen Hepatitis B een voorwaarde is om deel te nemen aan het praktijkonderwijs. Eerstejaars studenten van de Gezondheidszorg opleidingen  kunnen voor vaccinatie gebruik maken van het vaccinatieprogramma. Meedoen aan dit vaccinatieprogramma is kosteloos voor 1e jaars studenten. Je kunt je aanmelden voor het  vaccinatieprogramma tot 15 september 2017 via het inschrijfformulier.
Klassenindeling De klassenindeling krijg je in de week van 21 augustus 2017 via je HU-mail toegezonden.

Bericht voor studenten die nog in afwachting zijn van hun eventuele toelating: op 22 augustus is er een algemene brief vanuit de HU verstuurd waarin we de nieuwe studenten welkom heten. Deze brief is geen plaatsingsbewijs, maar een mededeling om je te wijzen op het bestaan van deze site.