Rechten (HBO-Rechten)

Welkom bij HBO Rechten voltijd. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan de introducties te volgen.  Zo leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Datum Donderdag 31 augustus 2017
Tijd 12.30 uur – 16.00 uur
Locatie Instituut voor Recht
Adres Padualaan 101 (De Uithof), Utrecht
Programma Kennismaking met je medestudenten, klasgenoten, docenten, leerteam en leerteambegeleider, de opleiding en de studievereniging (Codex). Tijdens deze dag krijg je ook informatie over je rooster en alles wat je nodig hebt om de week daarop voorbereid aan de cursussen te beginnen.
Kosten Geen
Inschrijven Je hoeft je niet aan te melden voor de opleidingsintroductie.
Contact Heb je vragen voor/over de opleiding, dan kun je deze tijdens de opleidingsintroductie stellen.
Datum  Maandag 28 t/m woensdag 30 augustus 2017
Tijd  10.00 uur
Locatie  Paasheuvel Austerlitz Houtduif
Adres  Woudenbergseweg 47, 3711 AA Austerlitz
Programma Voor de officiële start van het jaar organiseert Studievereniging Codex het introductiekamp voor alle studenten van het Instituut voor Recht. Eerstejaarsstudenten krijgen de kans elkaar beter te leren kennen en docenten op informele manier te ontmoeten. Kijk op de site van S.V. Codex voor meer informatie.
Tijdens het introkamp vinden er uiteenlopende activiteiten plaats. Er is een oefenrechtbank, waarin jij meespeelt in een rechtszaak, een stormbaan die speciaal voor jou wordt opgezet en er is genoeg vrije tijd om te ontspannen en je studiegenoten te leren kennen. Op de eerste avond is er een borrel en op de tweede avond wordt het introkamp afgesloten met een groot feest in American Style!
Kosten €75,- inclusief maaltijden en overnachtingen (we houden rekening met je dieet)
Inschrijven  www.svcodex.nl (zie pagina over het introductiekamp)
Contact info@svcodex.nl
Datum Maandag 4 september 2017
Tijd Tijdens de opleidingsintroductie krijg je informatie over je rooster.
Naam instituut Instituut voor Recht
Adres Padualaan 101 (De Uithof), Utrecht
Boekenlijst Bestel je boeken met korting via studievereniging Codex of vanaf begin juli via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen D-J > Opleiding > Voltijd > Jaar of klik op deze link om direct naar de lijst te gaan.

Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten op de site van Studystore. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.

Toelatingseisen Mbo-4 diploma, havo 5 diploma
Klassenindeling Donderdag 31 augustus wordt deze bekendgemaakt.

Het introductiekamp is een vliegende start van je opleiding en de beste gelegenheid om je welkom te voelen en nieuwe studenten en docenten te leren kennen. De introductiedag is belangrijk, omdat je daar jouw rooster krijgt, klasgenoten en leerteambegeleider ontmoet (de docent die je eerste aanspreekpunt is).

De introductie van de opleiding HBO Rechten organiseren we samen met onze studievereniging Codex. Dit is een vereniging voor en door studenten van ons instituut die veel studie-gerelateerde activiteiten organiseert, vaak in nauwe samenwerking met de opleidingen.