Medische Hulpverlening

Welkom bij de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan de introducties te volgen. Zo leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Datum Dinsdag 29 augustus 2017
Tijd 9.00 uur
Locatie lokaal 4.056
Adres Heidelberglaan 7, Utrecht
Programma • Openingscollege
• Kennismaken en introductie studieloopbaanbegeleiding
• Introductie klinisch redeneren
• Introductie vaardigheidsonderwijs
Halverwege het programma zullen we gezamenlijk lunchen. Hogeschool Utrecht biedt je hiervoor een smakelijk lunchpakket aan. Studenten die een vegetarisch of Halal lunchpakket willen, moeten dit voor donderdag 24 augustus 9.00 uur kenbaar maken via: bmh@hu.nl. Mocht je andere dieetvoorschriften hebben, geef dit voor dezelfde datum door en dan doen we ons best om daar aan te voldoen. Neem voor de zekerheid dan ook je eigen lunch mee.
Het inhoudelijke onderwijs start de eerste week van september. Tijdens het introductieprogramma krijg je je lesrooster.
Kosten Geen
Inschrijven  Niet nodig. Wij gaan ervan uit dat je hierbij aanwezig bent.
Contact Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze dan gerust via: bmh@hu.nl. Houd er rekening mee dat je mail pas na 21 augustus 2017 beantwoord zal worden.
Datum Vrijdag 1 tot en met zondag 3 september 2017
Tijd 12.00 uur
Locatie Summercamp Heino
Adres Ter Wijhe
Programma Om je studie goed in te luiden en kennis te maken met aankomende studiegenoten en docenten, bieden wij je de mogelijkheid om een onvergetelijk introductiekamp mee te maken. Om je op te geven én voor meer informatie kijk dan op onze website: www.introkampvpkbmh.com of lees de flyer.
Kosten De kosten voor het introductiekamp zullen €45,- per student bedragen.
Inschrijven  Kijk voor meer informatie (o.a. het kamp en aanmelden) op de website Introductiekamp.
Contact Heb je nog vragen over het introductiekamp? Vul dan het contactformulier in op de site van het introkamp.
Datum Dinsdag 5 september 2017
Tijd Volgens rooster.
Naam instituut Instituut voor Verpleegkundige Studies
Adres Heidelberglaan 7, 3584 CS Utrecht
Boekenlijst De boekenlijst voor jouw opleiding vind je via de boekenlijstzoeker op de website Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen M-Z > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Vanaf begin juli staan hier de meest actuele boekenlijsten die de HU samen met Studystore heeft opgesteld.Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.

In de boekenlijst van Medische Hulpverlening is ook de studentenbox opgenomen. In deze box zitten materialen die je tijdens de studie zult gaan gebruiken, zoals een stethoscoop, penlight en een reflexhamer. Daarnaast moet je over een wit uniformjasje beschikken. Kijk goed op de boekenlijst naar de eisen die aan het uniformjasje gesteld zijn.

Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat.

Themahandleidingen Naast de verplichte literatuur wordt gebruik gemaakt van themahandleidingen. In de week van 21 augustus zullen wij de digitale leeromgeving HUBL voor je activeren, dan kun je de eerste themahandleidingen bekijken. Daarnaast kun je ook het onderwijsmateriaal uit de voorgaande studiejaren bekijken op de cursussites (SharePoint), hiervoor moet je inloggen met je HU-account.
Toelatingseisen Hepatitis inenting
Een Hepatitis B-vaccinatie is voor de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening verplicht. Sommige zorginstellingen en ambulancediensten stellen ook een Hepatitis A-vaccinatie verplicht om stage te mogen lopen. Indien je te maken krijgt met de eis om Hepatitis A gevaccineerd te zijn, dan kun je je ook later nog laten vaccineren. Zie ook de informatie over vaccinatie in de studiegids. Om aan te melden voor de vaccinatie moet het digitale aanmeldingsformulier volledig ingevuld worden vóór 15 september 2017.
Klassenindeling Volgt op introductiedag.

Bericht voor studenten die nog in afwachting zijn van hun eventuele toelating: op 22 augustus is er een algemene brief vanuit de HU verstuurd waarin we de nieuwe studenten welkom heten. Deze brief is geen plaatsingsbewijs, maar een mededeling om je te wijzen op het bestaan van deze site.