Mondzorgkunde

Welkom bij Mondzorgkunde. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan de introducties te volgen.  Zo leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Bericht voor studenten die nog in afwachting zijn van hun eventuele toelating: op 22 augustus is er een algemene brief vanuit de HU verstuurd waarin we de nieuwe studenten welkom heten. Deze brief is geen plaatsingsbewijs, maar een mededeling om je te wijzen op het bestaan van deze site.

Datum Vrijdag 1 september 2017
Tijd 10.00 – 17.00 uur
Locatie Hogeschool Utrecht
Adres Bolognalaan 101, Utrecht
Programma Het programma is gericht op informatieverstrekking en kennismaking. De verdere details worden die dag bekendgemaakt.
Kosten Geen
Inschrijven Niet nodig
Contact Ida Hogendoorn: ida.hogendoorn@hu.nl
Opmerking Eerstejaarsmarkt
Voor het eerst organiseren wij aan de start van het nieuwe studiejaar de Eerstejaarsmarkt, een primeur! Deze markt is bedoeld om studenten, docenten en externen met elkaar in contact te brengen. Jij bent van harte uitgenodigd! Prachtige stands staan speciaal voor jou klaar om bezichtigd te worden! Je bent meer dan welkom om te laten zien wie je bent en om kennis te maken met externen, docenten en alle medestudenten. Ook is er de mogelijkheid om je studieboeken, kleding of frasacokaak (nieuw of tweedehands) te kopen. Het is een unieke kans om elkaar te ontmoeten op een gezellige en ongedwongen manier. Wie weet wat voor bijzondere contacten en ideeën we er allemaal aan over houden! De markt zal op de introductiedag, 1 september 2017, plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur met aansluitend een afsluiting van de introductiedag en een proost op het nieuwe studiejaar! Let op. Geld meenemen voor tweedehands boeken, kleding of frasacokaakjes is niet nodig.Vragen of ideeën? Neem dan contact op met mirjam.oosting@student.hu.nl.
Datum Maandag 4 september
Tijd Volgens het rooster dat je tijdens de opleidingsintroductie ontvangt.
Naam instituut Instituut voor Paramedische Studies (IPS)
Adres Volgens het rooster dat je tijdens de opleidingsintroductie ontvangt.
Boekenlijst Boekenlijst
De boekenlijst voor jouw opleiding vind je via de boekenlijstzoeker op de website Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen M-Z > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Vanaf begin juli staan hier de meest actuele boekenlijsten die de HU samen met Studystore heeft opgesteld. Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest. Naast de verplichte literatuur, die je in de boekenlijst terugvindt, wordt er ook literatuur aanbevolen. Zie hiervoor de boekenlijst.Module handleiding
Waar de module handleidingen te vinden zijn, wordt tijdens de introductie bekend gemaakt. Op een later tijdstip publiceren we deze op de website Sharepoint.
Voor de practicumlessen van het cariësonderwijs heb je een oefenkaak nodig (AG-3 Frasaco). Dit is een oefenkaak inclusief een set molaren en premolaren. Deze kan je begin november kopen á € 180,00, enkel via pinbetaling. Wanneer en waar wordt dan bekend gemaakt.
Toelatingseisen Hepatitis inenting
Een Hepatitis A+B inenting is voor deze opleiding verplicht. Via deze link kun je je aanmelden voor 15 september 2017 als je hiervoor nog niet ingeënt bent en zal er vanuit het UMC in samenwerking met de HU een moment georganiseerd worden waarop deze inentingen plaatsvinden: inschrijfformulier.
Werkkleding
Tijdens de praktijklessen moet je de voorgeschreven witte werkkleding dragen. Tijdens de introductiedag krijg je verdere informatie over het aanschaffen van witte werkkleding. Als je al witte werkkleding hebt, kun je deze meenemen tijdens de introductiedagen. Dan kunnen docenten beoordelen of de kleding geschikt is. Ook moet je een beschermingsbril en witte schoenen hebben. De informatie hierover wordt tijdens de introductiedag verstrekt.
Klassenindeling Deze wordt op 28 augustus bekendgemaakt.
Intakecoördinator Ida Hogendoorn: ida.hogendoorn@hu.nl

Aan de start van het nieuwe studiejaar vindt de Eerstejaarsmarkt plaats! Deze markt is bedoeld om (eerstejaars)studenten, docenten en externen met elkaar in contact te brengen. Ook kan je er studieboeken, kleding of frasacokaakjes kopen (hiervoor hoef je op deze dag geen geld mee te nemen). De markt zal op de introductiedag, 1 september 2017, plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur met aansluitend een afsluiting van de introductiedag en een proost op het nieuwe studiejaar! Pak deze buitenkans om deel te nemen aan de Eerstejaarsmarkt van de opleiding Mondzorgkunde Utrecht en zorg dat je erbij bent! Voor vragen hierover: mirjam.oosting@student.hu.nl.