Orthoptie

Welkom bij de Opleiding Orthoptie. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan de introducties te volgen.  Zo leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!ier!

Datum Maandag 4 september 2017
Tijd Ontvangst: 10.00 uur. Start: 10.30 uur
Locatie Instituut voor Paramedische Studies
Adres Bolognalaan 101, 3584 CJ Utrecht
Programma Een goede start van je opleiding is belangrijk. Daarom organiseren de opleidingen Optometrie en Orthoptie een Introductiebijeenkomst. Tijdens deze Introductiebijeenkomst wordt essentiële informatie verteld, die je helpt een goede start met je opleiding te maken. Daarnaast is er voldoende tijd om kennis te maken met je medestudenten en studieloopbaanbegeleider.
Kosten Geen
Inschrijven Niet nodig
Contact ingrid.vanwijnen@hu.nl
Datum Dinsdag 29 augustus t/m vrijdag 1 september 2017
Tijd Ontvangst: 10.00 uur. Start: 10.30 uur
Locatie Instituut voor Paramedische Studies
Adres Bolognalaan 101, 3584 CJ Utrecht
Inhoud Van dinsdag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september 2017 organiseert de studievereniging SO2S een introductiekamp. Voor degene die liever niet op kamp wil is het mogelijk om alleen die dinsdag deel te nemen aan de introductiedag, welke onderdeel is van het introductiekamp. Deze dag zal plaatsvinden op de Uithof te Utrecht. Zo leer je toch alvast je medestudenten kennen.
De studievereniging van de Oogzorg-opleidingen SO²S (Society of Optometry and Orthoptic Students) is speciaal voor oogzorgstudenten opgericht!
Het hele jaar door verzorgen zij feestjes, borrels en etentjes, maar nog veel belangrijker, zij organiseren ook een sollicitatietraining en bieden instrumenten aan die jij nodig zult hebben tijdens je studie!
Programma Het introductiekamp is niet verplicht, wel gezellig! Het is géén ontgroeningskamp. Tijdens allerlei leuke activiteiten leer je je medestudenten goed kennen. Iedere dag wordt natuurlijk afgesloten met een spetterend feest!
Kosten Het introkamp kost €80,00 en is inclusief busreis vanaf de uithof naar de accommodatie en terug, overnachtingen, ontbijt, lunch, diner en alle activiteiten. Als je alleen de dinsdag mee gaat, kost dit €5,00. Let goed op dat je je voor het juiste aanmeldt.
Inschrijven In verband met reserveren van de locatie kun je je via deze site aanmelden tot 20 augustus 2017.
Contact Heb je nog vragen over het introkamp, dan mag je altijd mailen naar: sos@hu.nl
Datum Maandag 4 september 2017
Tijd Middag (zie rooster)
Naam instituut Instituut voor Paramedische Studies
Adres Bolognalaan 101, Utrecht
Boekenlijst Bestel je boeken vanaf begin juli via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen M-Z > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.

Ook Uitgeverij Luiten kan een volledig boekenpakket leveren. Naast algemeen in de boekhandel verkrijgbare titels bevat dit unieke, alleen door Uitgeverij Luiten geproduceerde boeken/producties. De diverse pakketten bevatten bovendien extra materiaal dat alleen bij Uitgeverij Luiten verkrijgbaar is, zoals oefententamina, videoclips en samenvattingen*.
Bestel via de website. In verband met tijdige levering wordt geadviseerd om op tijd te bestellen. De boekenpakketten worden vanaf begin augustus afgeleverd door TNT-post. Nadere informatie uitgeverij Luiten: Wolweverstraat 6, 2984 CD Ridderkerk; Contactpersoon mevrouw A.M. van der Ree: secretariaat@uitgeverijluiten.nl.

Toelatingseisen Hepatitis
Een Hepatitis A+B inenting is voor deze opleiding verplicht.
Je kunt je aanmelden voor het  vaccinatieprogramma tot 15 september 2017 via het inschrijfformulier.
Klassenindeling Ontvang je maandag 4 september.
Instrumentariumlijst
Op instrumentariumlijst staat het beroepsinstrumentarium dat je moet aanschaffen voor de opleiding orthoptie. Elk jaar breid je je instrumentarium uit. De opleiding adviseert om het benodigde materiaal stapsgewijs aan te schaffen. Het fixatie lampje en het kruiscilinder setje zijn direct vanaf het begin van het schooljaar nodig. De skiascoop is voor het eerst nodig in blok C van het eerste jaar.
Je schaft het aan in overleg met je betreffende docent en de studievereniging van optometrie en orthoptie (SO2S). Want collectieve bestelling kan tot een gunstige prijs leiden. De studievereniging SO2S zal hier in de loop van het eerste onderwijsblok meer over laten weten.
VERPLICHT ONDERWIJSMATERIAAL 1e STUDIEJAAR (nodig bij aanvang studie en volgende studiejaren):
• Passerdoos (plus gradenboog, driehoeken e.d.)
• Calculator (met logaritmische faciliteiten)
VERPLICHT BEROEPSINSTRUMENTARIUM:
• Fixatie lampje www.vosmedisch.nl → medisch student → arts benodigheden → oog → penlights
• Kruiscilinder (setje)
• Skiascoop (in begin van het jaar krijgen studenten hier informatie over)