Small Business & Retail Management (Amersfoort)

Welkom bij Small Business & Retail Management (SBRM). Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je informatie over de startweek van SBRM. Deze week maakt onderdeel uit van het studiejaar en is dus verplicht. Daarnaast kan je deelnemen aan de Amersfoortse Introductiedag (AID). Dit is niet vereist, maar wel leuk (de opleiding heeft geen programma tijdens de AID). Wij wensen je veel plezier!

Datum Maandag 4 september tot en met vrijdag 8 september 2017
Tijd 8.30 uur tot 17.00 uur
Locatie HU Amersfoort
Adres De Nieuwe Poort 21 te Amersfoort
Programma Tijdens de startweek maak je kennis met je medestudenten, docenten en opleiding. Tijdens de eerste week ga je meteen aan de slag met ondernemerschap. Je gaat brainstormen over business ideeën. Hiermee leg je – samen met je medestudenten – de basis voor jullie Student Company.
Kosten Tijdens de tutorsessie van vrijdag 8 september ga je naar het Studenten Informatie Punt (STIP) om de borg voor het gebruik van de ruimte van Student Company te voldoen (€75,- pinnen).
Inschrijven Niet nodig. De startweek is verplicht en maakt deel uit van het studiejaar.
Bijzonderheden Het is van groot belang dat je jouw inloggegevens (voor je HU-mail) meeneemt. Je hebt je HU inloggegevens ontvangen op je studielink communicatie e-mailadres. Vergeet ook niet je laptop of tablet mee te nemen tijdens de startweek.
Contact Sjoerd van Dijk: Sjoerd.vandijk@hu.nl
Datum Vrijdag 1 t/m zondag 3 september 2017
Tijd Rond 16:00 uur
Locatie Nog even geheime locatie – info volgt later
Adres Info volgt later
Programma Elk jaar organiseert S.v. Forum, de studievereniging van de opleidingen voor Economie & Management, aan het begin van het nieuwe studiejaar het introductiekamp. Ook dit jaar zullen we weer met tweehonderd eerstejaars studenten het leukste introductieweekend van de HU beleven. Om een tipje van de sluier op te lichten: een heerlijke barbecue, een zenuwslopende zeskamp en een spetterend einde in de vorm van een themafeest maken al jaren deel uit van het vaste programma! Hier kun je alvast de Huisregels en het Alcohol & Drugsbeleid lezen.
Kosten €100,- incl. verblijf en eten
Inschrijven Vul het aanmeldformulier in.
Contact introkamp@svforum.nl

Ondernemerschap staat centraal in de opleiding, dat spreekt voor zich. Dat ondernemerschap hebben we in twee pijlers vertaald naar de opzet van de opleiding:
Vraag gestuurd
Het onderwijs bij SBRM is sterk vraag gestuurd. Dat wil zeggen dat jouw leervraag het uitgangspunt is voor het onderwijs: er zijn vrijwel geen verplichte vakken. Docenten helpen je jouw leervraag zoveel mogelijk door jezelf te laten beantwoorden.
Competentiegericht
SBRM kent tien competenties met betrekking tot de kernvakgebieden, zeven competenties met betrekking tot professioneel vakmanschap, één competentie met betrekking tot onderzoekend vermogen en één competentie met betrekking tot verantwoord handelen.
In het propedeusejaar zijn er 60 ECTS credits te verdienen, verdeeld over: studienemerschap/ profilering, zelfstandig ondernemen en innovatief ondernemend samenwerken (Student Company). Na één jaar dien je minimaal 50 ECTS credits te hebben behaald om je studie te mogen vervolgen.
Je tijd grotendeels zelf indelen en zelf activiteiten ontplooien biedt enorm veel ruimte voor eigen initiatief, maar vraagt ook veel van je zelfdiscipline, verantwoordelijkheidsgevoel en ondernemingszin: ruimte voor ondernemers dus!