Sociaal Juridische Dienstverlening

Welkom bij de Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd. Leuk dat je gaat beginnen met deze opleiding. Hieronder vind je alle informatie over de introducties die je kunt volgen. Om een vliegende start te maken met je studie, raden we je aan om hier aan deel te nemen. Zo leer je je medestudenten, docenten en opleiding alvast kennen. Wij wensen je veel plezier!

Datum Introductiedag 1: donderdag 31 augustus 2017

Introductiedag 2: vrijdag 1 september 2017

Tijd Introductiedag 1: donderdag 31 augustus van 9.00-17.00 uur

Introductiedag 2: vrijdag 1 september van 12.00-16.30 uur

Locatie Instituut voor Recht
Adres Padualaan 101 (De Uithof), Utrecht.

Neem je OV-kaart mee. Op de eerste introductiedag, donderdag 31 augustus, reizen we namelijk van de Uithof per bus naar de stad.

Programma Kennismaking met je medestudenten, leerteam, leerteambegeleider, docenten, de opleiding en de studievereniging (Codex). Tevens krijg je informatie over je rooster en alles wat je nodig hebt om de week daarop voorbereid aan de studie te beginnen.
Kosten Geen
Inschrijven Inschrijving is niet nodig. Introductie van de opleiding is verplicht.
Contact Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen, dan kun je deze stellen tijdens de opleidingsintroductie.
Datum  Maandag 28 t/m woensdag 30 augustus 2017
Tijd  Start op maandag 28 augustus om 10.00 uur.
Locatie  Groepsverblijf de Houtduif
Adres  Woudenbergseweg 47, 3711 AA Austerlitz
Programma Voor de officiële start van het jaar organiseert de studievereniging Codex het introductiekamp voor alle studenten van het Instituut voor Recht (optioneel). Eerstejaarsstudenten krijgen de kans elkaar beter te leren kennen en docenten op informele manier te ontmoeten.
Tijdens het introductiekamp vinden er uiteenlopende activiteiten plaats. Er is een oefenrechtbank, waarin jij meespeelt in een rechtszaak. Daarnaast kan je een stormbaan beklimmen die speciaal voor jou wordt opgezet. Ook is er genoeg vrije tijd om te ontspannen en je studiegenoten te leren kennen. Op de eerste avond is er een borrel en op de tweede avond wordt het introkamp afgesloten met een groot feest in “American Style”!
Kosten €75,- inclusief maaltijden en overnachtingen (we houden rekening met je dieet).
Inschrijven Voor meer informatie en inschrijven, ga naar de website www.svcodex.nl.
Bijzonderheden Het introductiekamp van Codex is optioneel.
Het Codex introductiekamp is geen ontgroening. S.v. Codex is een studievereniging en deelname aan alle activiteiten is geheel vrijblijvend.
Contact info@svcodex.nl
Datum Maandag 4 september 2017
Tijd Kijk in je rooster voor de exacte tijd. De roosters zijn vanaf 1 september 2017 beschikbaar.
Naam instituut Instituut voor Recht
Adres Padualaan 101 (De Uithof), Utrecht
Boekenlijst Bestel je boeken vanaf begin juli met korting via studievereniging Codex of via Studystore. Selecteer Hogeschool Utrecht > Locatie Utrecht > Periode 2017- 2018 > Opleidingen M-Z > Opleiding > Voltijd > Jaar 1 (propedeuse). Als jouw boekenlijst nog niet beschikbaar is, dan kun je jouw e-mailadres achterlaten. Je krijgt dan bericht, zodra de lijst online staat. Let er bij het bestellen van studieboeken op dat je de juiste druk kiest.
Cursussen of voorbereidingen Hier krijg je tijdens de introductiedagen meer informatie over.
Klassenindeling Op donderdag 31 augustus 2017 wordt deze bekendgemaakt.

Leerteam:
Als je aan de opleiding SJD gaat studeren, dan kom je terecht in een leerteam. Dit is een team van maximaal 8 studenten met een vaste docent. De leerteambijeenkomsten vinden in beginsel elke onderwijsweek plaats. Het doel van het leerteam is het scheppen van een veilige omgeving waarin jouw ontwikkeling als persoon en professional centraal staat. Je leert er bijvoorbeeld hoe je beter kan studeren, plannen of samenwerken met elkaar.

Het leerteam wordt zorgvuldig samengesteld op basis van je kwaliteiten. Om de leerteams te kunnen indelen, moet je daarom voordat je aan de introductie gaat deelnemen deze vragenlijst invullen.