Om onze studenten ook in toekomst goed en modern onderwijs te kunnen blijven geven, is een aanbesteding gestart om een nieuw digitaal leerplatform (genaamd L(C)MS) aan te schaffen. Dit leerplatform moet ervoor gaan zorgen dat blended leren binnen de HU digitaal optimaal wordt ondersteund. Je kunt hierbij denken aan het vinden van het cursus aanbod, samenwerken met de docenten en medestudenten op afstand, videodeling, feedback vragen van je docent of het inzetten van een quizmodule om kennis te activeren, testen en feedback te geven.

Uitleg LMS

 

Wie bepaalt eigenlijk wat?

Onder projectmanagement van Maurits van Rozen en inkoper Rob van den Berg zijn er zeven slimme koppen die het aanbesteding team vullen.

  • Ellen Schuurink (Manager DLO)
  • Theo van den Bogaart (Docent wiskunde Inst. Archimedes)
  • Pitrik Koerts (Functioneel Beheerder HUbl)
  • Marco Nomes (Innovatiemanager)
  • Casper Zuidwijk (Product Owner DLO – Experience)
  • Wanda Fracheboud (Key-User HUbl & Student)
  • Reinier Veldhuis (Onderwijskundig adviseur)

Ook is een groot docenten en studenten beoordelingsteam dat de finale keuze gaat maken. Docenten van de verschillende opleidingen hebben zich reeds aangemeld. Voor studenten is er nog plek. Zie ook de oproep bij Doe Mee!

Wanneer krijg ik er mee te maken?

De aanbesteding loopt tot begin juli. Daarna volgt een technische implementatie- en configuratie fase. Dit is nodig om straks met je HU email in te kunnen loggen. En dat cursussites automatisch worden aangemaakt vanuit Osiris, etc. Vanaf Blok C kunnen de eerste instituten aan de slag. Hoe en wat wordt nog uitgedacht, daarover later meer.

 

Schrijf je hier in op onze maandelijkse DLO alert! Kies over welk thema je updates wilt ontvangen en je krijgt per thema één blog artikel uitgelicht in je mailbox. Zo blijf je altijd eenvoudig op de hoogte van DLO.