September - December

Proeftuin: Interactieve video

Van een video kijken alleen hoef je niet perse iets te leren. De context en opdracht waarmee je een video kijkt is cruciaal. Maar je kan nog een stap verder: interactieve video. Interactieve video betekent dat je als kijker invloed uitoefent op hoe het verhaal afloopt. De video pauzeert en je kan keuzes maken.

Waarom een proeftuin?

Interactieve video is vrij nieuwe technologie. De mogelijkheden worden nog uitgevonden. Zowel commercieel als voor educatie zijn er al mooie voorbeelden (lees deze blog op FrankWatching). Om te onderzoeken of interactieve video ook voor onze opleidingen interessant is, is er de mogelijkheid voor 1 opleiding / cursus om een interactieve video te maken. Mocht het een succes zijn dan kunnen we deze werkvorm vaker gaan aanbieden.

Waarom meedoen?

De enige echte reden is om de kwaliteit van het onderwijs beter te maken. Maar als jij van vernieuwing houdt, helemaal in video geloofd of gewoon een leuk project wil draaien, dan zijn dat ook waardevolle redenen. We gaan het traject samen in – als opleiding (liefst docent en student combinatie) werken aan de inhoud met een expert digitale didactiek. Wij verzorgen de opnames, techniek en publicatie. Je kan de video in de leeromgeving plaatsen zodat alle studenten hem kunnen gebruiken.

Eerst zien dan geloven?

Bekijk hieronder een voorbeeld van een overval training en als je dan nog enthousiast bent, meld je aan!

Bron: Studio Interactive

Onderwerp
Video, Leren, Proeftuin
Agenda tip
Student-docenten panel: gebruik van video

Doe mee!

Heb je interesse? Laat weten waarom jij denkt dat jouw cursus in aanmerking komt. De cursus met de beste inhoudelijke case mag de video gaan opnemen.

Bedankt voor je bericht!