Explanimation: waarom dit programma?

Ruimte om je eigen onderwijs vorm te geven, wij volgen jou!

Wat heb ik als docent aan de DLO?

Het programma DLO van de toekomst moet er voor zorgen dat je als docent nog beter onderwijs kunt geven en tijd kan besparen. Dit doen we door processen te ondersteunen, te harmoniseren en te digitaliseren. Dit kunnen basale hulpmiddelen zijn, zoals e-mail en de plagiaatchecker, maar ook een leerrouteplanner of een specifieke app. Sommige systemen helpen in de basis en andere ondersteunen de realisatie van de onderwijsvisie. 

Wat heb ik als docent aan de DLO?
Wat heb ik als student aan de DLO?

Wat heb ik als student aan de DLO?

Als student kan je snel en intuïtief bij je lesmateriaal, toets, informatie en geef je je eigen onderwijs vorm! Op ieder moment en waar je maar wilt. Je krijgt automatisch toegang tot het (online)cursusmateriaal en blijft op de hoogte door de centrale toegangsportaal en MijnHU app.

Visie programma

De wereld om ons heen verandert snel en continu. Beroepen die nu bestaan, bestonden 10 jaar geleden niet. En ook over 10 jaar ziet het beroepenveld er anders uit dan nu. Deze veranderingen vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Van ons als Hogeschool Utrecht, maar ook van de studenten die wij opleiden. De onderwijsvisie geeft ons richting en ruimte om ons hiervoor klaar te maken. Met de HU-didactiek en de vraag naar gepersonaliseerd onderwijs, is er een digitale leeromgeving nodig die docenten en studenten volgt. Waardoor zij de ruimte krijgen om te vernieuwen, te innoveren en te studeren op maat.

Visie programma
Wat is een digitale leeromgeving (DLO)?

Wat is een digitale leeromgeving (DLO)?

Zoals dat er op de campus klaslokalen, studiepleinen, smartboards en koffiemachines nodig zijn, zijn er in de digitale leeromgeving ook allerlei tools nodig. De digitale leeromgeving bestaat uit alle applicaties, systemen, software en apps die het onderwijs ondersteunen. Een paar voorbeelden van tools die we nu gebruiken zijn HUbl, Sharepoint, digitale toetsen en Questionmark.

 

Support teams

HUVIDEO

HUVIDEO

Samen met docenten ontwikkelen we allerlei soorten videos voor het onderwijs. HUvideo kan je helpen bij het maken van weblectures, kennisclips, lesopnames en screencasts voor gebruik bij Blended Learning en je onderwijs. Vanuit hun media achtergrond en ervaring denken ze met je mee en geven ze advies over de beste oplossing voor jouw video vraag.

Lees verder

Vragen of ideeën?

De DLO maken we samen. Heb jij ideeën? Feedback? Vragen? Of suggesties? Laat het horen!

Ontmoet het team
Mannetje