Explanimation: waarom dit programma?

Ruimte om je eigen onderwijs vorm te geven, wij volgen jou!

Wat heb ik als docent aan de DLO?

Het programma DLO van de toekomst moet er voor zorgen dat je als docent nog beter onderwijs kunt geven en tijd kan besparen. Dit doen we door processen te ondersteunen, te harmoniseren en te digitaliseren. Dit kunnen basale hulpmiddelen zijn, zoals e-mail en de plagiaatchecker, maar ook een leerrouteplanner of een specifieke app. Sommige systemen helpen in de basis en andere ondersteunen de realisatie van de onderwijsvisie. In dit overzicht kan je zien welke programma’s en systemen er in de DLO zitten. 

Wil je één keer per maand één artikel van onze blog in je mail krijgen? Meld je dan aan op de DLO alert! Je kunt je aanmelden op verschillende DLO thema’s waar je dan maandelijks een blog artikel van ontvangt.

Wat heb ik als docent aan de DLO?
Wat heb ik als student aan de DLO?

Wat heb ik als student aan de DLO?

Als student kan je snel en intuïtief bij je lesmateriaal, toets, informatie en geef je je eigen onderwijs vorm! Op ieder moment en waar je maar wilt. Je krijgt automatisch toegang tot het (online)cursusmateriaal en blijft op de hoogte door de centrale toegangsportaal en MijnHU app. In dit overzicht kan je zien welke programma’s en systemen er in de DLO zitten.

Visie programma

De wereld om ons heen verandert snel en continu. Beroepen die nu bestaan, bestonden 10 jaar geleden niet. En ook over 10 jaar ziet het beroepenveld er anders uit dan nu. Deze veranderingen vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Van ons als Hogeschool Utrecht, maar ook van de studenten die wij opleiden. De onderwijsvisie geeft ons richting en ruimte om ons hiervoor klaar te maken. Met de HU-didactiek en de vraag naar gepersonaliseerd onderwijs, is er een digitale leeromgeving nodig die docenten en studenten volgt. Waardoor zij de ruimte krijgen om te vernieuwen, te innoveren en te studeren op maat.

Visie programma
Wat is een digitale leeromgeving (DLO)?

Wat is een digitale leeromgeving (DLO)?

Zoals dat er op de campus klaslokalen, studiepleinen, smartboards en koffiemachines nodig zijn, zijn er in de digitale leeromgeving ook allerlei tools nodig. De digitale leeromgeving bestaat uit alle applicaties, systemen, software en apps die het onderwijs ondersteunen. Een paar voorbeelden van tools die we nu gebruiken zijn HUbl, Sharepoint, digitale toetsen en Questionmark.

 

Vrienden en projecten van DLO

myHU

myHU

Vanaf 14 februari 2018 is myHU de vervanger voor mijnhu.nl en kunnen docenten ook gebruik gaan maken van dit portaal. myHU zorgt ervoor dat je als student en docent alles op 1 plek kunt vinden.

Lees verder

Canvas (LMS)

Canvas (LMS)

Canvas is een leermanagementsysteem. Het is een gebruiksvriendelijke, complete leeromgeving die docenten en studenten ondersteunt bij het lesgeven en leren. Het stelt ons in staat het huidige en toekomstige onderwijs digitaal te faciliteren.

Lees verder

TestVision (ConDiTo)

TestVision (ConDiTo)

Om de verwachte toename en ontwikkeling met digitaal toetsen goed te faciliteren is dit voorjaar vanuit het DLO programma het project ConDiTo (Conceptueel Digitaal Toetssysteem) gestart: de selectie en implementatie van een toetsapplicatie voor digitaal toetsen dat HU breed gebruikt kan gaan worden.

Lees verder

GradeWork (DIBB)

GradeWork (DIBB)

Dit systeem biedt één plek waar studenten opdrachten (bv. ook video’s en pdfs) kunnen inleveren. Waar je als docent kunt beoordelen en waar je ingeleverd werk kunt vinden voor accreditaties. Dit heet de Digitale Inlever- en Beoordelingsbox.

Lees verder

Teacher Toolbox

Teacher Toolbox

De Teacher Toolbox is een applicatie waarmee je als docent je onderwijs kan verreiken. Binnen de HU is er momenteel geen (toegankelijk) overzicht welke applicaties ingezet (kunnen) worden in het onderwijs. De Teacher Toolbox speelt hierop in.

Lees verder

MediaHaven (MAM)

MediaHaven (MAM)

Met een Media Asset Management (MAM) systeem houden we alle media die we creëren, zoals foto's, audio fragmenten en video files, beheersbaar. In een MAM systeem komen media samen. Kerntaken van een MAM systeem zijn vaak: media opslaan, media gebruiken en media vindbaar maken.

Lees verder

Curriculum Bouw App

Curriculum Bouw App

De Curriculum Bouw App is een online tool die curriculumcommissies en opleidingsteams helpt hun curriculumadministratie op een overzichtelijke manier bij te houden. De app biedt een omgeving waarin je je onderwijs- en toetsprogramma met collega's kunt gaan vormgeven of aanpassen, nog voordat je deze in ACO invoert.

Lees verder

HUB-lab

HUB-lab

Het HUB-Lab wil een laagdrempelige HU-brede ontmoetingsplek zijn voor docenten, studenten en medewerkers, waarbij kennis uitgewisseld en gedeeld kan worden. Aanleiding is de veranderende samenleving en dan specifiek de kennissamenleving.

Lees verder

HUVIDEO

HUVIDEO

Samen met docenten ontwikkelen we allerlei soorten videos voor het onderwijs. HUvideo kan je helpen bij het maken van weblectures, kennisclips, lesopnames en screencasts voor gebruik bij Blended Learning en je onderwijs. Vanuit hun media achtergrond en ervaring denken ze met je mee en geven ze advies over de beste oplossing voor jouw video vraag.

Lees verder

Vragen of ideeën?

De DLO maken we samen. Heb jij ideeën? Feedback? Vragen? Of suggesties? Laat het horen!

Ontmoet het team
Mannetje