PubLab Op Stap

 

 

 

Naast de werkzaamheden vanuit onze onderzoeksprojecten en activiteiten in het onderwijs, is het PubLab ook regelmatig op andere plekken te vinden. In deze rubriek van PubLab op Stap geven we de buitenwereld een kijkje waar het PubLab nog meer een bijdrage heeft geleverd. In januari is het PubLab op onder andere de volgende plekken geweest.


Cursus ‘in gesprek met de omgeving’
Op 9 januari gaf Petra de aftrap van de cursus ‘in gesprek met de omgeving’. Een cursus waar ook de andere onderzoekers: Annette, Christine, Maartje en Irene van programmalijn gesprek, de cursisten in acht lessen meenemen door gesprekken in het publieke domein. Bij deze gesprekken is het niet alleen belangrijk rekening te houden met de inhoud, maar ook met de manier waarop zo’n gesprek verloopt en wat de effecten van bepaalde uitspraken zijn. Daarom gaan ze ook in op discoursanalyse.

 

Presentatie bij Provincie Utrecht
Op 8 januari hield Provincie Utrecht een interne kennislunch rond het thema afleiding in het verkeer. Het PubLab was hier ook aanwezig om wat te vertellen over het project Fietsen met Focus 2.0,  een project die wij in opdracht van Provincie Utrecht uitvoeren. Na een kort spel ‘over de lijn’ ging Amber in op de opdracht, het eerdere afgeronde project Fietsen met Focus en de huidige voortgang van het vervolgproject Fietsen met Focus 2.0.

   
Inspiratiesessie bij HU Onderwijsfestival
Op 17 januari hield Sander een inspiratiesessie over de Touchpoints-toolkit bij het HU Onderwijsfestival. In zijn sessie gaf hij inzicht in het onderzoek rondom de de toolkit en lichtte hij de verschillende mogelijkheden toe om de Touchpoints-toolkit in het onderwijs in te zetten waaronder een ontwikkelde animation.

Uitreiking Issue Award
Op 25 januari reikte Reint Jan als jurylid de Issue Award uit. De Issue Award is een initiatief van De Issuemakers en werd dit jaar voor de 9e keer uitgereikt. De award prijst een organisatie en/of mensen die erin slagen om in een opvallende, onconventionele manier een onderwerp op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen.

Annette aanwezig bij L1 Talkshow AvondGasten
Afgelopen vrijdag 26 januari schoof Annette aan bij AvondGasten, de talkshow van Limburg 1. Aan tafel bespraken zij de zaak van Nicky Verstappen en het DNA-verwantschapsonderzoek wat vanaf februari gaat plaatsvinden. Als communicatiedeskundige vertelde Annette over de gespreksbenadering voor een hoge deelname aan het onderzoek. De uitzending vind je hier.

LabTalk over vertrouwen in de deeleconomie
Op 30 januari verzorgde Jonas en Maarten een labtalk over vertrouwen in de deeleconomie.
In de labtalk presenteerde Maarten resultaten van zijn promotieonderzoek over hoe taalkundige elementen in profielteksten op de website thuisafgehaald.nl kunnen bijdrage aan vertrouwen in de deeleconomie. Co-auteur Jonas ging in op automatische tekstanalyse, waaronder de LIWC-methode die in dit onderzoek gebruikt is.

 

Meer weten?

  • Wil je op de hoogte gehouden worden van de PubLab activiteiten?
  • Like dan onze Facebookpagina PubLabFCJen volg ons op Twitter @PubLab.
  • Heb je een vraag of wil je in contact komen met het PubLab? Mail dan naar publab@hu.nl