PubLab op Stap

Naast onze werkzaamheden vanuit onze onderzoeksprojecten en activiteiten in het onderwijs, zijn wij ook regelmatig op andere plekken te vinden. In deze rubriek van PubLab op Stap geven we de buitenwereld een kijkje waar het PubLab nog meer een bijdrage heeft geleverd. In de afgelopen weken is het PubLab onder andere op de volgende plekken geweest.

Presentatie DAB op ICA congres in Praag
Onderzoekers Petra Sneijder, Annette Klarenbeek en Irene Kelder waren eind mei op het International Communication Association congres in Praag met als jaarthema ‘voices’. Tijdens dit congres presenteerde Petra de Discourse Analytische Bril en zijn er contacten gelegd met andere onderzoekers.

 

Interview in the Guardian over snelheidsmeters in Brabant
In Helmond is een snelheidsmeter geplaatst die een financiële beloning geeft aan een lokaal project. Reden voor Sander Hermsen hierop te reageren op Twitter. Zijn bericht werd internationaal opgepikt wat resulteerde in een interview met the Guardian voor een artikel over de effectiviteit van deze snelheidsmeter.

 Annette bij Pakhuis de Zwijger: workshop
Op 22 mei verzorgden Annette Klarenbeek en Maartje Harmelink voor communicatieprofessionals van de G4 gemeenten een sessie in de module Urban Communication bij SRM te Amsterdam in Pakhuis de Zwijger. Deelnemers gingen na een inleiding van Annette over de Discoursanalytische Bril (DaB), aan de slag met fragmenten afkomstig van online discourse op Twitter en Facebook over aardgasvrije wijken.

Onderzoekers bij ouders langs in project veilige schoolomgeving voor VVN 
Veel ouders brengen hun kinderen naar school, wat zorgt voor piekmomenten van stoppende en parkerende auto’s rond scholen. Om te kijken hoe dit haal- breng gedrag beïnvloed kan worden, zijn onderzoekers Dirk Ploos van Amstel, Irene Kelder, Reint Jan Renes & Tim van Eijl langs geweest bij meerdere ouders in Amersfoort en Utrecht. In de interviews gingen ze met de ouders dieper in op het haal en breng gedrag van hun kinderen.

Co-design sessie met gedragswetenschappers
Sander Hermsen hield 23 mei een expertsessie met gedragswetenschappers op een bijzondere locatie: een voormalige gevangenis in Utrecht. Tijdens de sessie zijn de deelnemers ingegaan op verschillende gedragsveranderende strategieën. Wanneer moet je welke strategie inzetten? Als structuur zijn de vijf gedragslenzen gebruikt om deze strategieën te kaderen.

 

Meer weten?

  • Wil je op de hoogte gehouden worden van de PubLab activiteiten?
  • Like dan onze Facebookpagina PubLabFCJ en volg ons op Twitter @PubLab.
  • Heb je een vraag of wil je in contact komen met het PubLab? Mail dan naar publab@hu.nl