PubLab op Stap December

 

Naast onze werkzaamheden vanuit onze onderzoeksprojecten en activiteiten in het onderwijs, zijn wij ook regelmatig op andere plekken te vinden. In deze rubriek van PubLab op Stap geven we de buitenwereld een kijkje waar het PubLab nog meer een bijdrage heeft geleverd. In december is het PubLab op onder andere de volgende plekken geweest.

 


Jaarcongres Voedselveiligheid
Op 7 december gaf Annette Klarenbeek een presentatie bij het jaarcongres Voedselveiligheid dat plaats vond in stadion Galgenwaard in Utrecht. Zij sprak hier over de manier waarop we (online) met elkaar communiceren.

Annette: ‘’In mijn bijdrage liet ik zien dat gesprekken over voeding niet louter gaan over de inhoud van een product of recept maar ook over de persoon die het koopt of eet. Zo kun je je uitgeven als een persoon die een enorme bourgondier is maar ook als een echte veggie. Organisaties die zich bezig houden met voedingsvoorlichting zoals het Voedingscentrum zouden aansluiting kunnen vinden bij de wijze waarop mensen graag aangesproken worden’’.

Scrum training
Op 12 december hebben Tim van Eijl en Maarten ten Huurne deelgenomen aan een Scrum training. In de training hebben zij de SCRUM-aanpak ervaren en hebben deze gekoppeld aan de theorie.

 

 

Tim: ‘’Wat ik vooral meegenomen heb van de Scrum trainingsdag, is dat het een fijne methode is om projecten actiegericht in te richten. Het is niet teveel praten, maar in verschillende fasen ‘sprints’ direct aan tussenproducten werken. Hierbij ben je transparant en actief bezig in een team met een duidelijke rolverdeling.”

Maarten: “Scrummen is een superhandige techniek om overzicht te krijgen in je projecten. Daarnaast is één van de uitgangspunten lol in je werk en met je team, dus ik kan niet wachten om het toe te passen.”

Interview met senior campagnemanager van Dienst Publiek en Communicatie
Ter voorbereiding van zijn promotieonderzoek heeft Dirk Ploos van Amstel op 13 december een interview gehouden bij Dienst Publieke en Communicatie in Den Haag, waar PubLab eerder het onderzoeksproject ‘Het Campagnestrategie-instrument (CASI)’ afrondde.

Dirk: ”Op 13 december was het PubLab bij Shared Service organisatie Dienst Publiek en Communicatie (AZ), dienst die publiekscommunicatie voor de Rijksoverheid verzorgt. Tijdens een interview met senior campagnemanager Nick van Gaalen kregen wij een scherper beeld van de ontwikkeling en het gebruik van behavioural insights tool CASI.”


Christmas Lecture
Elk jaar wordt er tijdens de HU-minor Toegepaste Psychologie een Christmas Lecture gegeven. Dit jaar werd de lecture gegeven door Sander Hermsen.

Sander: “De HU-minor Toegepaste Psychologie bevat ieder jaar een Christmas Lecture, een inspirerende onderbreking van het gebruikelijke onderwijsprogramma. Ik gaf de studenten en hun introducé(e)s een praktisch ingestoken college over waarom veel gedragsveranderende campagnes en andere initiatieven mislukken, en wat we kunnen doen om de slagingskans te vergroten.”

Meer weten?

  • Wil je op de hoogte gehouden worden van de PubLab activiteiten?
  • Like dan onze Facebookpagina PubLabFCJ en volg ons op Twitter @PubLab.
  • Heb je een vraag of wil je in contact komen met het PubLab? Mail dan naar publab@hu.nl