Zes tips om te profiteren van Black Friday

Black Friday. Het moment van het jaar dat je allerlei producten met hoge kortingen kan aanschaffen. Maar hoe kom je de Black Friday periode nu het beste door zonder onnodig veel geld uit te geven? In deze blog geven wij jou zes tips.

  1. Vergelijk aanbieders

Tijdens Black Friday geven verschillende aanbieders hoge kortingen op allerlei producten. Elke aanbieder bepaalt hierbij zelf hoeveel korting hij geeft op de producten die hij verkoopt. Het kan dan ook zo zijn dat de ene winkel een specifiek product voor een veel lagere prijs aanbiedt dan de andere winkel. Laat je dan ook niet direct meeslepen door je enthousiasme als je eindelijk het gewenste product hebt gevonden, maar kijk altijd ook even of een andere aanbieder het product nog voor een lagere prijs aanbiedt. Op deze manier voorkom je dat je meer geld uitgeeft dan nodig.

  1. Check of er daadwerkelijk sprake is van een aanbieding

Winkels en webshops zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hun producten koopt. Sommige winkels en webshops maken dan ook misbruik van Black Friday door net te doen alsof zij een hoge korting geven op een product, terwijl ze eigenlijk een veel lagere korting geven of zelf de normale prijs vragen. Ga dus altijd na of het product ook daadwerkelijk in de aanbieding is bij de desbetreffende winkel of webshop. Dit kan je doen door de prijs te vergelijken met de prijs die andere winkels/webshops voor hetzelfde product vragen. Zo voorkom je dat je in deze verkooptruc trapt!

  1. Let op de kortingen per productgroep

Tijdens Black Friday wordt er korting gegeven op allerlei productgroepen. Maar bij de ene productgroep kan je meer korting verwachten dan bij de ander. Tijdens de Black Friday periode is elektronica de productgroep die het meest in prijs daalt ten opzichte van de rest van het jaar. Het is dan ook verstandig om tijdens Black Friday juist elektronica te kopen, zodat jij kunt profiteren van de hoge kortingen. Daarentegen daalt de prijs voor kleding, accessoires en schoenen tijdens de Black Friday periode juist helemaal niet zo hard. Op jaarbasis is kleding namelijk het goedkoopst in augustus, september en januari, omdat dan de zomersale en de wintersale plaatsvinden. Dus als je echt goedkoop kleding, schoenen of accessoires wilt kopen, kan je beter wachten op de wintersale in januari en dan jouw slag slaan. Als je toch wel tijdens Black Friday kleding, schoenen of accessoires wilt aanschaffen, hanteer dan de 40%-korting regel. Dit houdt in dat je niet voor minder dan 40% korting deze producten aanschaft. Als je namelijk op de wintersale wacht, kan je vaak diezelfde producten aanschaffen voor 50% korting of zelfs meer. Dit bespaart dus heel veel geld. Wel bestaan er uitzonderingen, aangezien winkels ook vaak stunten met gratis verzending tijdens de Black Friday periode. Houdt dus je rekenmachine gereed en zorg ervoor dat jij jouw kleding zo goedkoop mogelijk kan aanschaffen.

  1. Shop bij betrouwbare webshops

Ondanks dat veel webshops betrouwbaar zijn en daadwerkelijk de hoge kortingen aanbieden tijdens Black Friday, zijn er tijdens deze periode ook veel internetcriminelen actief. Let dus goed op en bestel alleen bij webshops die je echt vertrouwt. Op deze manier voorkom je dat je wordt opgelicht.

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer jij goed voorbereidt bent voor Black Friday, heb je een grotere kans dat jij de gewenste producten ook bemachtigt. Maak vooraf dan ook alvast een account aan bij de gewenste webshop en zorg ervoor dat jij ingelogd staat op dit account, zodat je tijd bespaart bij het afrekenen. Dit zorgt ervoor dat jij kan voorkomen dat je het product net misloopt, omdat het product tijdens het aanmaken van het account en/of het inloggen opeens uitverkocht is. Daarnaast is het verstandig om alvast je winkelmandje en verlanglijstje te vullen met de producten die jij met een hoge korting wilt aanschaffen. Tijdens Black Friday hoef jij dan alleen maar de pagina te verversen en zie je direct de korting. Als je dan ook al een account hebt, kun je direct jouw producten bestellen en heb je een grotere kans dat jij jouw gewenste producten niet misloopt.

  1. Ga na of je iets echt nodig hebt

Natuurlijk is het heel erg aantrekkelijk om een product met heel veel korting aan te schaffen, maar ga ook altijd na of je het product wel echt nodig hebt. Vaak hebben wij de neiging om door de hoge korting het product toch aan te schaffen, maar ligt datzelfde product daarna te verstoffen in onze kast. Uiteindelijk heb je dan toch onnodig veel geld uitgegeven, ondanks dat het product wel een erg hoge korting had. Let dus goed op jezelf!

Vragen?

Heb jij vragen over een consumentenkoop? Onze studenten van het Juridisch Studentenloket staan klaar om je verder te helpen! Je kunt je vraag insturen door middel van het contactformulier op de website: https://husite.nl/juridisch-studentenloket/gratisadvies/. Check ook onze Instagram en Linked-In pagina voor meer juridische onderwerpen!

Bronnen