Stage in het buitenland

Als je stage in het buitenland wilt lopen, check dan eerst HIER wat de eisen zijn die je opleiding aan de stage stelt. Daarna doorloop je hetzelfde stappenplan als voor een stage in Nederland.

International Office

​​Het International Office is dé centrale afdeling binnen Hogeschool Utrecht die internationalisering faciliteert voor alle studenten en medewerkers. Let op: de informatie die het International Office biedt aan studenten en medewerkers in Ask HU is bijna allemaal in het Engels. Gebruik dus Engelse zoektermen wanneer je informatie zoekt.

Als je weet naar welk land je wilt kun je ook gebruik maken van een stagebemiddelingsbureau. Vaak moet je hiervoor betalen dus doe wel goed onderzoek voor je met hen in zee gaat. Als je van je stage- of afstudeercoördinator goedkeuring krijgt op je stage- of afstudeerplaats meld je je aan bij het International Office. Zij kunnen je alles vertellen over studiebeurzen en praktische zaken, zo ook over de gratis HU reisverzekering.

Via deze link kom je op de pagina van International Office waarop alle noodzakelijke informatie staat met betrekking tot studeren in het buitenland. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie betreffende onderwerpen zoals “the Going Abroad Fair”, “requirements for going abroad”, “partner universities” en “grants”.

Solliciteren in het Engels

Als je gaat solliciteren in het buitenland, moeten je motivatiebrief en cv vaak in het Engels geschreven worden. Lees hier alle tips & tricks en bekijk enkele voorbeelden.

Bekijk hieronder ook enkele voorbeelden van cv’s in andere talen:

cv voorbeeld Engels

cv voorbeeld Frans

cv voorbeeld Duits

cv voorbeeld Spaans

Meer informatie

Je kunt veel informatie vinden op het internet over stage lopen in het buitenland. De site ikwilweg.nl geeft bijvoorbeeld veel informatie of kijk eens op www.europass.nl. Europass is een initiatief van de Europese Commissie om mobiliteit bij werken en leren te vergemakkelijken.

 

Bekijk ook onderstaande video:

Stage in het buitenland