PREVENT werkt aan integrale wijkgerichte preventie op het snijvlak van gezondheid en welzijn. De recent gepubliceerde Kennisagenda concretiseert de missie in drie thema’s: integraal samenwerken tussen professionals, samenwerken met actieve bewoners en vrijwilligers in de wijk en het bereiken van moeilijk bereikbare groepen in de wijk.

Bij alle drie de thema’s is een belangrijke rol weggelegd voor de professionals van de toekomst. De huidige studenten aan het MBO en HBO zijn in de nabije toekomst aan zet om met elkaar én met de bewoners van de wijken invulling te geven aan integrale wijkgerichte preventie. Maar ook al tijdens hun opleiding is deze groep volop aanwezig in de wijk. Ze voeren opdrachten uit, lopen stages en participeren in lopende onderzoeksprojecten. Hoe mooi zou het zijn als al tijdens hun opleiding in de wijk het fundament gelegd wordt voor het samenwerken met andere disciplines én wijkbewoners aan een gezond en vitaal leven in de wijk!

Maar hoe doe je dat? Wat komt er allemaal kijken bij het laten deelnemen van studenten in de wijk op het thema integrale preventie? Tijdens de consortiumbijeenkomst op 6 februari komen zowel goede voorbeelden als uitdagingen aan bod vanuit de perspectieven van opdrachtgevers, opleiders, bewoners én studenten:

12.45 – 13.15  Inloop

13:15 – 13:25  Welkom en opening

13:25 – 13:45  Keynote door Rob Andeweg: Studenten in de stad

13:45 – 16.15  Deelsessies in twee ronden, met tussendoor een pauze

  1. Ethische dillema’s rond lerend werken en onderzoeken in de Fieldlabs
  2. Studenten in de wijk – het perspectief van bewoners
  3. Leren en werken in de wijk door de ogen van studenten zorg en/of welzijn

16:15 – 16:45 Paneldiscussie over lerend werken en onderzoeken in de wijk

16:45 – 17:30  Borrel

Bekijk de uitnodiging van de bijeenkomst hieronder:

di 6 feb 2024
0:00