Centraal in de aanpak staan vijf fieldlabs:
In deze fieldlabs zetten we in op doorontwikkeling van hybride leeromgeving gericht op de verbinding tussen gezondheid en welzijn met een optimale participatie van de bewoners en professionals. Daarbij lopen we het gehele proces van de vraagarticulatie tot de evaluatie van fieldlabs en richten we ons nadrukkelijk op de doorwerking van de resultaten en opgebouwde kennis. We bouwen daarmee aan een Body of Knowledge over integrale wijkgerichte preventie die anders door de versnippering of kleinschaligheid niet tot stand zou komen. Hierbij is veel aandacht voor gestructureerde evaluaties en leerprocessen.
Van ieder fieldlab is in kaart gebracht wat de huidige stand van zaken is. Op basis van een model gericht op processen bij missiegedreven opgaven maken we een nulmeting en formuleren we de doelstellingen voor het doorontwikkelen, binnen, tussen en over de fieldlabs heen. Het streven is om in ieder fieldlab verbindingen tot stand te brengen tussen: onderwijs, onderzoek, praktijk, burgers, gezondheid-welzijn en Amsterdam-Utrecht.
Heb je een algemene vraag over de fieldlabs? Mail dan naar Katarina Jerkovic
Benader voor specifieke vragen de contactpersoon bij het betreffende fieldlab:
- Living Lab Bajeskwartier: Ineke Deelen
- FRIEND: Meike van Scherpenseel: Meike van Scherpenseel
- Gezin en geld: Mirre Stallen
- HU GEZOND&WEL: Janna Bruijning Els Overkamp
- VIEW (Vitaliteit in de Wijk): Rosalie Neuvel
Bekijk hier ook de Cross case study over samen werken en leren in fieldlabs gericht op integrale wijkgerichte preventie: