Energizers online!

Je les starten met een leuke energizer kan online best een uitdaging zijn. In een aflevering van Ready Steady Teach hebben Theo en Irene gebrainstormd over leuke energizers die je makkelijk online kunt doen. Hier is natuurlijk een video van gemaakt, en Theo heeft achteraf in een pdf-document alle energizers verzameld en omschreven. Hieronder staan er vast drie genoemd ter inspiratie. Wil je meer energizers? Bekijk dan de video of download het document onderaan deze pagina!

Toilet Paper Freak

Wie heeft de meeste toiletrollen in huis? Geloof studenten niet op hun blauwe ogen, maar laat ze de rollen in beeld brengen; het liefst in een kunstig bouwwerk. De wc-rol heeft in de coronatijd een sterke herwaardering ondergaan. Op YouTube staan tal van filmpjes waarin de veelzijdigheid van dit vermaaksobject wordt getoond. Dat inspireert natuurlijk! Als je studenten toch al veelwc-rollenomzich heen hebben verzameld, kun je ze net zo goed meteen uitdagen om een van de challenges uit die filmpjes uit te voeren. Bedenk wel dat de opleiding verantwoordelijk is voor ongevallen die zich in het kader van de studie voordoen.

Don’t Move

Een van de studenten krijgt in het geheim de opdracht om de achtergrond in MS Teams te vervangen door een foto en vervolgens zelf uit beeld te gaan. De student maakt hiertoe eerder in de bijeenkomst al een schermfoto. Op die manier lijkt het net alsof de student nog gewoon deelneemt aan het gesprek. Het zal de andere studenten niet meteen opvallen dat dit gebeurt. Op een bepaald moment krijgen de andere studenten de instructie zo stil mogelijk in beeld te zitten. De vraag is nu wie enkel via de foto in beeld is. Zodra een student dit denkt te weten, wordt dat gezegd; maar is het fout, dan heeft de student daarmee verraden dat hij of zijn geen foto is.

Tell me

Pim pam pet! Voor de wereldvreemden: je hebt kaartjes nodig met een aantal categorieën
en een rad om random letters te genereren. Dat rad kan goed online (bijvoorbeeld
randomwordgenerator.com). De categorieën zouden gewoon door de spelleider van papier kunnen worden voorgelezen. Hoe dan ook, nadat er een categorie en een letter bekend is gemaakt, gaan studenten op zoek naar een voorwerp dat hierbij past. Houd de categorieën dus huiselijk.

Bijlagen