Omgaan met verschillen: Onbewuste vooroordelen voor HU-docenten [TLN]

Binnen een paar seconden hebben we een mening over een nieuwe collega die zich komt voorstellen, over studenten die je ontmoet en ook over situaties waar je je in bevindt. Het vormen van die mening gaat grotendeels onbewust. Onbewuste vooroordelen – unconscious bias – heeft iedereen, dus ook elke docent of onderzoeker; of je nu beginnend of ervaren bent. Ook al ben je je hier niet van bewust, je handelt er in de praktijk wel naar.

Onderwijs inclusiever maken

Wil je samen met collega’s nadenken over je eigen onbewuste voorkeuren en vooroordelen? Wil je hier even bij stilstaan waardoor je beter en constructief omgaat met diversiteit? Ben jij nieuwsgierig naar een prikkelende introductie over de werking van onbewuste vooroordelen? Het Teaching & Learning Network van Hogeschool Utrecht, in samenwerking met het Netwerk Diversiteit & Inclusie, biedt je elke onderwijsperiode de mogelijkheid om mee te doen aan deze introductie (1 dagdeel) voor HU-docenten om jouw eigen onderwijs inclusiever te maken.

Trainingsdata

Woensdag 19 april 2023 van 09:30 tot 12:30 door Annemiek Broersen

Aanmelden

Aantal deelnemers: maximaal 20 deelnemers per keer.
Aanmelden via het Ontwikkelportaal (zie ÉÉN HU).
Kosten: € 70,- per deelnemer.

Voor opleidingsteams is ook een maatwerk/ Engelstalig traject mogelijk. Neem hiervoor contact op met henny.vanderneut@hu.nl.

Vragen over de cursus

Voor vragen kan je terecht bij Henny van der Neut (Hennyvanderneut@hu.nl)

Teaching & Learning Network in samenwerking met Netwerk Diversiteit & Inclusie.