Omgaan met verschillen: training onbewuste vooroordelen

Omgaan met verschillen: training onbewuste vooroordelen

Binnen een paar seconden hebben we een mening over een nieuwe collega die zich komt voorstellen, over studenten die je ontmoet en ook over situaties waar je je in bevindt. Het vormen van die mening gaat grotendeels onbewust. Onbewuste vooroordelen – unconscious bias – heeft iedereen, dus ook elke docent of onderzoeker; of je nu beginnend of ervaren bent. Ook al ben je je hier niet van bewust, je handelt er in de praktijk wel naar.

Onderwijs inclusiever maken

Wil je samen met collega’s nadenken over je eigen onbewuste voorkeuren en vooroordelen? Wil je hier even bij stilstaan waardoor je beter en constructief omgaat met diversiteit? Ben jij nieuwsgierig naar een prikkelende introductie over de werking van onbewuste vooroordelen? Het Teaching & Learning Network van Hogeschool Utrecht, in samenwerking met het Netwerk Diversiteit & Inclusie, biedt je elke onderwijsperiode de mogelijkheid om mee te doen aan deze introductie (1 dagdeel) voor HU-docenten om jouw eigen onderwijs inclusiever te maken.

Trainingsdata

Maandag 26 september 2022 van 9.30 uur tot 12.30 uur door Maartje Alma
Donderdag 1 december 2022 van 9.30 uur tot 12.30 uur door Maartje Alma
Donderdag 2 februari 2023 van 9.30 uur tot 12.30 uur door Annemiek Broersen
Woensdag 19 April 2023 van 9.30 uur tot 12.30 uur door Annemiek Broersen

N.B. Op 26 september 2022 en 1 december 2022 is het mogelijk deze introductie in het Engels te volgen, neem hiervoor vooraf contact op via maartje.alma@hu.nl ). Voor opleidingsteams is ook een maatwerktraject mogelijk. Neem hiervoor contact op met ineke.edes@hu.nl.

Aanmelden

Aantal deelnemers: maximaal 20 deelnemers per keer.
Aanmelden via het Ontwikkelportaal (zie startpagina Sharepoint).
Kosten: € 70,- per deelnemer.

Vragen over de cursus

Voor vragen kan je terecht bij Maartje Alma (maartje.alma@hu.nl)

Teaching & Learning Network in samenwerking met Netwerk Diversiteit & Inclusie.