Introducties in Utrecht

Utrechtse Introductie Tijd (UIT)

De Utrechtse Introductie Tijd, kortweg UIT, is de algemene stadsintroductie voor alle aankomende (master)studenten die in Utrecht gaan studeren. Of je nu uit het zuiden of het noorden van het land komt, wel of niet op kamers gaat, de UIT is voor iedereen die gaat studeren aan Hogeschool Utrecht, maar ook voor nieuwe studenten aan de Universiteit Utrecht, HKU, Marnix Academie, Thim van der Laan of Universiteit voor Humanistiek.

De UIT 2017 vindt plaats van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus 2017 en is de allerbeste manier om je studententijd te beginnen! Tijdens deze algemene stadsintroductie krijg je de kans om samen met 4.200 andere eerstejaarsstudenten kennis te maken met je medestudenten, de onderwijsinstellingen, de studentenorganisaties en natuurlijk de stad Utrecht zelf.

Verenigingsintroductie

Besluit je tijdens de UIT om lid te worden van een van de Utrechtse gezelligheidsverenigingen, dan is de Kennismakingstijd (KMT) van de vereniging een verplicht onderdeel. Deze verenigingsintroducties vinden plaats tussen 18 augustus en 3 september. De precieze data verschillen per vereniging. Mocht de verenigingsintroductie overlappen met de opleidingsintroductie, bespreek dit dan tijdig met zowel de vereniging als je opleiding!