Waarom je de HU Karavaan niet mag missen

In een instellingsplan leggen we de koers van onze hogeschool vast voor de komende jaren. Ons huidige instellingsplan, Hogeschool Utrecht in 2020, verscheen in 2014. Over twee jaar is het zover, dan is het 2020. Heb jij het wel eens helemaal gelezen? Misschien niet. Toch zal je, als je het nu ter hand neemt, veel ontwikkelingen terugzien waaraan we de afgelopen jaren samen hebben gewerkt. En waar ook jij een bijdrage aan hebt geleverd. Nu is het tijd voor de volgende stap. En dus voor een nieuw instellingsplan.

Blik vooruit
Natuurlijk bouwen we daarbij voort op wat we bereikt hebben. Onze onderwijsvisie en het gekozen profiel staan als een huis en helpen richting te geven. Ook de kwaliteitsafspraken – zoals meer gemeenschapsvorming, meer begeleiding voor studenten – geven richting voor een nieuw instellingsplan. Maar de blik moet vooruit. Waar staat jouw opleiding in 2030 om bekend? En het onderzoek? En de hele HU? Wat verstaan we dan onder talentontwikkeling, onder studiesucces? En wat is nodig om het onderwijs van de toekomst mogelijk te maken?

Ambities
Het is de tijd om te denken in ambities, wensen, talenten. Wat zijn die van jou? Wat heb je nodig om deze waar te kunnen maken? Voor het opstellen van een nieuw instellingsplan is het belangrijk dat we daarover in gesprek gaan, dat we elkaar inspireren. Zodat we tot een ambitieus maar realistisch plan kunnen komen dat richting en ruimte geeft. Zodat je ook in 2026 kan zeggen: dat instellingsplan? Tijd niet gezien – maar de inhoud zie ik dagelijks om mij heen.

Samen op weg
Om ideeën, beelden en dromen op te halen, trekt de komende tijd een HU Karavaan door de hogeschool. Elke dag strijkt deze ergens anders neer om in gesprek te gaan met studenten, docenten, onderzoekers en andere medewerkers. We horen daar graag hoe jij denkt over belangrijke thema’s. We willen graag weten hoe je kijkt naar de HU in de toekomst. Werken en studeren bij de HU in 2030, hoe moet dat er uit zien?

Alle input die we verzamelen, helpt om de richting van de HU te bepalen: ons kompas voor de komende jaren. Anton, Tineke en ik reizen mee met de Karavaan. We ontmoeten jullie graag op deze weg.

Jan Bogerd

De Karavaan doet elke dag de volgende locaties aan van 12.00 tot 13.30 uur:

 • Ma. 19 november: Padualaan 97, dramalokaal 2.018
 • Di. 20 november: Heidelberglaan 7, vide, open ruimte links boven
 • Woe. 21 november: Padualaan 101, HU-plein, ruimte boven het foodcourt
 • Do. 22 november: Padualaan 99, achterin de hal, begane grond
 • Ma. 26 november: Heidelberglaan 15, HideOut café, begane grond
 • Do. 29 november: Nieuwe Poort 21, Amersfoort, de Apenrots

 

One Response to “Waarom je de HU Karavaan niet mag missen”

 1. Marvin

  Dag ik kon er niet bij zijn via deze weg Mn input

  – ruimtereaerveren is overbezet t is bijna onmogelijk. Een ruimte te vinden op een moment dat 4 collega’s kunnen.

  – hl15 zit jam packed. We willen graag meer ruimte dan nodig. Zodat savonds werken een optie i.p.v. een must is. Zodat we straffeloos een les kunnen verplaatsen zonder lokaal gebrek, zodat we een gastspreker kunnen verzetten zonder lokaalgebrek. Piek-gebruik van de ruimte is een indicator voor de behoefte! Graag behoefte ondersteunen i.p.v. inperken! Als t gebouw minder rendabele dagdelen heeft. Zoek dan een leuk yoga klasje voor de momenten dat wij t gebouw niet nodig hebben.

  De noodtrappen zijn zo stijl dat ik bij calamiteit een berg studenten onder aan de trap verwacht

  De bezuiniging op 200 diensten mensen lijkt te resulteren in meer administratief werk in meer (ongebruiksvriendelijke) systemen. De maatschappelijke “doe t zelf”’ tendens zou ik graag anders zien binnen de HU! “Doe t zelf: fijn als t kan vervelend als t niet anders kan”

  De uitleenmuur staat tegenwoordig symbool voor de “doe t zelf” cultuur die af en toe doorslaat in “zoek t zelf maar uit” ik was blijer met een receptie medewerker die mensenwerk levert en als “smeermiddel” in de organisatie kn dienen en zelf beslissingen kon nemen: nu moet ik met n kast praten om n fiets te kunnen gebruiken!

Leave a Reply