Welkom op de HU-minorsite!

Op deze site vind je het actuele HU-minoraanbod van 2018-2019. Je kunt kiezen uit bijna 140 minors die onder andere op alfabet, op thema, op periode of op instituut doorzoekbaar zijn. Ben je op zoek naar een minor? Klik dan in het menu op ‘Minor binnen de HU’. Je vindt daar ook informatie over het inschrijfproces. Klik in het menu op Deadlines wanneer je de openings- en sluitingsdata voor de verschillende inschrijfrondes wilt weten.
Wil je liever een minor buiten de HU volgen? Klik dan in het menu op ‘Minor buiten de HU’.

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend pakket cursussen rond een thema of een vakgebied. Het volgen van een minor is één van de mogelijkheden die HU biedt om de profileringsruimte in je examenprogramma te vullen. De omvang van de profileringsruimte in je examenprogramma verschilt per opleiding. Vaak gaat het om 30 EC. In de studiegids van je opleiding kun je precies nakijken hoe groot je profileringsruimte is.

Toestemming Examencommissie voor HU minoren vooraf geregeld
Iedere HU student heeft toestemming van de examencommissie nodig om een minor te mogen volgen. Voor studenten van HU is deze toestemming voor minoren van HU voor het studiejaar 2018-2019 vooraf geregeld. Dit betekent dat de examencommissie van je opleiding je toestemming geeft voor alle minoren die voor je openstaan in Osiris. Je kunt je in Osiris dus niet meer inschrijven voor minoren waar de examencommissie geen toestemming voor geeft. Voor studenten Integrale Veiligheidskunde geldt deze werkwijze niet. Zij dienen wel toestemming te vragen aan de examencommissie. Voor een overzicht van niet-toegestane HU minoren per opleiding in het studiejaar 2018-2019, klik je hier.

Kies je niet voor één van de HU minoren voor de invulling van je profileringsruimte? Dan dien je wel toestemming te vragen aan de examencommissie van je opleiding. Op de site van de examencommissie van je opleiding vind je meer informatie.

Minormarkt 2018

Bezoek de Minormarkt op 15 maart 2018 van 13.30 – 16.00 uur in Sportcentrum Olympos. Het moment waarop je je verder kunt laten informeren door de minorcontactpersoon. Bij sommige minors zijn studenten aanwezig die de minor eerder gevolgd hebben. Kijk hier voor de routebeschrijving.
Neem je collegekaart mee, bij binnenkomst wordt je aanwezigheid geregistreerd. De registratie geeft de HU inzicht in opkomst en wordt gebruikt voor evaluatiedoeleinden.

Let op: op het parkeerterrein van Olympos is zeer beperkt ruimte, daarom adviseren we je te parkeren bij de P&R (tegen betaling) tegenover Olympos. Bij Olympos is het betaald parkeren met muntgeld.

De onderstaande minors zijn niet aanwezig op de Minormarkt 2018:

  • Aphasia, dysarthria and dysphagia
  • Verpleegkundig Leiderschap
  • Recht en procespraktijk
  • Recht en bedrijf
  • Recht en Publieke sector
  • Law in Europe
  • Anesthesie
  • Ambulancezorg
  • Spoed Eisende Hulp

Hulp bij minorkeuze

Ga naar Studentbegeleiding Studiekeuze wanneer je moeite hebt om je keuze te bepalen. Je vindt hier allerlei online tools die je helpen om stapsgewijs tot een gefundeerde minor keuze te komen. Ook kun je natuurlijk in gesprek gaan met één van de studiebegeleiders van je opleiding.