Logopedie en Taalwetenschap

Ben je bachelor student Taalwetenschap en wil je logopedist worden én een universitaire mastergraad halen? Dat kan in Utrecht!

Belangrijke praktische informatie voor Taalwetenschap studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de HBO bachelor Logopedie aan de Hogeschool Utrecht (HU), eventueel gecombineerd met de master Logopediewetenschap van de Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU).

Door middel van een samenwerking tussen de UU en de HU kun je in Utrecht in 3,5 jaar zowel de HBO-opleiding Logopedie als de universitaire master Logopediewetenschap afronden. Door de samenwerking tussen de instellingen is het combineren van deze twee opleidingen zowel inhoudelijk als rooster-technisch goed mogelijk.

Na afronding beschik je over zowel logopedische behandelbevoegdheid als een Master of Science (MSc) titel in de Geneeskunde. Bovendien is het volgen van deze opleiding na een universitaire Bachelor of Arts (BA) qua studiefinanciering goed mogelijk, omdat de opleiding Logopedie binnen een ander domein valt dan de opleiding Taalwetenschap, namelijk binnen het domein Gezondheidszorg.

Een groot voordeel van het combineren van de HBO-opleiding Logopedie met de master Logopediewetenschap is dat je je academisch kan blijven ontwikkelen terwijl je tegelijkertijd meer ervaring op doet met de logopedische praktijk. Daarnaast heb je met de mastertitel op zak veel meer kans op een interessante, uitdagende baan als logopedist dan met alleen het afronden van de HBO-opleiding Logopedie.

Wil je na je universitaire bachelor Taalwetenschap starten met dit traject? Meldt je dan voor beide opleidingen aan via Studielink: www.studielink.nl.

Ben je bachelor student Taalwetenschap aan de UU en wil je je al tijdens je BA Taalwetenschap voorbereiden op bovenstaand traject? Volg dan de minor Logopediewetenschap aan de UU!

Meer informatie over de minor Logopediewetenschap vind je op deze website onder Premaster Logopediewetenschap > Minor Logopediewetenschap UU of klik meteen op deze link: https://husite.nl/anlu/pre-master/minor-logopediewetenschap-uu/.