Blockchain Café

Blockchain Café

Wat is het Blockchain Café?

Het Blockchain Café is dé gelegenheid om kennis uit te wisselen en hands on ervaring op te doen met distributed ledger technology (DLT). Kennis van en ervaring met solution architectures met een DLT-component en de daaraan gerelateerde programmeertalen, zijn dun gezaaid. Dat kun je leren in een klaslokaal of bij een stage. Maar leren doe je ook van elkaar.

Voor wie?

De doelgroep van het Blockchain Café is de DLT practitioners community. HU-studenten die stages doen met blockchaintechnologie, maar ook docenten, afstudeerders en promovendi die bij het HU Blockchainlab onderzoek doen naar DLT. Daarnaast richten we ons op geïnteresseerden bij opdrachtgevers buiten  de HU. Denk hierbij aan de opdrachtgevers uit de beroepspraktijk, medewerkers van DLT start-ups en andere DLT-experts (in wording).

Wat gebeurt er?

  • Een combinatie van leerzaam en leuk: een inhoudelijkprogramma met een informele nazit.
  • Iedere keer een ander technisch DLT-thema. Deelnemers kunnen ook zelf thema’s inbrengen.
  • Gastsprekers die specialist zijn of ervaring hebben met het thema.
  • Deelnemers die (bij voorkeur vooraf aangemelde) voorbeelden en vragen inbrengen.
  • Laptop op schoot en een groot scherm voor de gemeenschappelijk beleving.
  • Programmeeruitdagingen aangaan, omgevingen inrichten en voorbeelden bespreken.

Wanneer?

Het Blockchain Café opent iedere tweede donderdag van de maand zijn deuren. Het formele programma duurt van 18:00 tot 21:00 uur, gevolgd door een informele nazit. Het Café heeft geen vaste locatie maar vind telkens plaats bij een andere organisatie in de regio Utrecht.