Paul Bessems – Blockchain Organiseren: hoe blockchain kan zorgen voor duurzame welvaart

Paul Bessems

Paul is blockchain organizing specialist, consultant, internationaal spreker en entrepreneur. Paul is (co)auteur van meer dan 10 managementboeken. Hij schreef o.a. Het boek ‘Blockchain Organiseren

Blockchain Organiseren: hoe Blockchain kan zorgen voor duurzame welvaart

“Onze economie drijft grotendeels op vertrouwen. Om elkaar te vertrouwen hebben we geld, contracten, merken en ‘instituties’ in het leven geroepen. Denk aan: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel van al deze ‘instituties’ is dat de complexiteit onnodig toeneemt en onze productiviteit -en dus onze welvaart- feitelijk daalt.
Daarom hebben pioniers als Paul Bessems een nieuw organisatieconcept bedacht: ‘Blockchain Organiseren’. Hierbij wordt een nieuwe technologie (Blockchain) gekoppeld aan een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Resultaat: een nieuwe manier om werk, economie, welvaart en vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en efficiëntere processen. In zijn lezing vertelt Paul Bessems u hoe we met blockchaintechnologie onze welvaart in de toekomst kunnen verduurzamen.”