FAQ

FAQ

Hier vind je alle antwoorden op jouw vragen over de Connecting Factory en alles wat daar bij komt kijken.
Zie de onderste vraag voor als jouw vraag er onverhoopt niet tussen staat.

Wat is de Connecting Factory?

De Connecting Factory, ook wel bekend als ‘de CF’, is een onderdeel van de afdeling Marketing en Communicatie bij Hogeschool Utrecht. De CF bestaat uit een klein team van vaste medewerkers die  events organiseren gericht op de in- door- en uitstroom van studenten. Projecten van de Connecting Factory zijn bijvoorbeeld:

  • Matchingsdagen
  • Meeloopdagen
  • Decentrale Selectie
  • Open dagen
  • Diploma uitreikingen
  • Introductiedagen
  • Alumnibureau
  • Student in de Klas

Daarnaast organiseert de CF onderzoeken uit voor de Hogeschool Utrecht. De CF heeft een grote poule met werkstudenten die ondersteuning biedt bij deze werkzaamheden. De werkstudenten worden geworven en ingezet door de CF.

Hoe kan ik me aanmelden voor de Connecting Factory?

Wil jij graag werken als studentvoorlichter voor de Connecting Factory? Meld je dan hier aan via ons aanmeldformulier. Op dit formulier kan je aangeven aan welke activiteiten je mee wilt werken.

Hoe werkt het nadat ik me heb aangemeld voor de database van de Connecting Factory?

Nadat jij je hebt aangemeld voor de database van de Connecting Factory, verwerken jouw gegevens en voorkeuren. Als dit is verwerkt kom je in onze poule. Mochten wij passende opdrachten hebben voor jouw profiel dan contacten wij jou via mail of mobiel. Maar je kan ook onze site in de gaten houden, mocht je een leuke opdracht zien dan kan je jezelf altijd voor deze klus opgeven.

Wat kan ik verdienen als studentvoorlichter via de Connecting Factory?

In de onderstaande tabel kan je zien wat je verdient als studentvoorlichter. Let op: dit is leeftijdsafhankelijk en het betreft een bruto uurloon.

Leeftijd Tarief voor voorlichter
Tot en met 20 jaar: 12,14 bruto per uur
Vanaf 21 jaar: 12,14 bruto per uur
Vanaf 22 jaar: 12,14 bruto per uur

.

Wat voor soort klussen kan ik doen als studentvoorlichter?

Student in de klas

De HU verzorgt regelmatig voorlichtingen op scholen door studenten. Het gaat dan om voorlichting over jouw opleiding en de daarbij horende opleidingen uit hetzelfde domein (genaamd ‘domeinvoorlichting’) en om voorlichting over studiekeuze en het studeren aan het hbo (genaamd ‘Student in de klas’). Hier vertel je, meestal samen met een medestudent, in de klas over het kiezen van een vervolgopleiding aan het hbo en wat daarbij komt kijken. En over wat het studeren aan het hbo inhoudt. Hoe ziet je week er bijvoorbeeld uit? Voor het meewerken aan de Student in de klas voorlichtingen op scholen krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met de coördinator van het voorlichtingsteam. Meer informatie over de werkwijze van de Student in de klas voorlichtingen vind je op de Sharepointsite.

Open dag

Om je te kunnen oriënteren op een studie kunnen scholieren de open dag bezoeken. De open dag van de HU vindt twee keer per jaar plaats (in maart en in november). De CF ondersteund bij de organisatie van deze dagen. Tijdens deze dag help je o.a. bij de ontvangst en geef je een rondleiding aan de studenten. Daarnaast vertel je iets over je studie en beantwoord je vragen over je opleiding.

Meeloopdagen/proefstudeerdag

Kan jij iedere vraag over je opleiding beantwoorden? Ben je eerlijk, enthousiast en help je graag de studiekeuze voor aspirant-studenten eenvoudiger te maken? Kom dan werken tijdens meeloop- en proefstudeerdagen. De aspirant-studenten volgen twee à drie lessen en zullen op deze dag tijdens een koffie- of lunchpauze met jou in gesprek gaan over de opleiding, de school en het studentenleven. Je deelt jouw informatie en mening over de opleiding en beantwoordt de vragen van de aspirant-studenten. Ook geef je een rondleiding door het gebouw.

Matchingsdagen

Een onderdeel van het aanmelden voor een opleiding bij HU is deelname aan een matchingsdag. Opleidingen organiseren gemiddeld drie matchingsdagen per jaar. De CF ondersteund bij de organisatie van deze dagen. Tijdens de matchingsdagen kan je als studentvoorlichter o.a. helpen bij de ontvangst, ondersteunen bij het voeren van de adviesgesprekken of meehelpen bij het geven van een workshop. Uiteraard is het ook belangrijk dat je open staat voor vragen van de deelnemers over de opleiding en het studeren bij HU.

Klankbordgroep

Bij een klankbordgroep wordt jouw mening gevraagd over een bepaald onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld het beleid van Hogeschool Utrecht zijn, een onderdeel van de studie etc.

Hoe kan ik aangeven dat ik wil werken?

Je kan je aanmelden als studentvoorlichter via het aanmeldformulier.

Klik hier om de beschikbare jobs te zien.

Je kan ook altijd een mail sturen naar connectingfactory@hu.nl om je beschikbaarheid aan te geven.

Wat gebeurt er met mijn gegevens na mijn aanmelding voor de database van de Connecting Factory?

Nadat jij je hebt aangemeld als studentvoorlichter, bewaren wij jouw gegevens in de database. Alleen medewerkers van de Connecting Factory kunnen bij deze gegevens. Wij bewaren alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor het inzetten van de klussen.

Mocht je niet meer willen werken als studentvoorlichter en wil je uit onze database verwijderd worden? Stuur dan een mail naar: connectingfactory@hu.nl.

Kan ik na mijn afstuderen ook nog werken voor de Connecting Factory?

Jazeker, je mag na jouw afstuderen nog blijven werken voor de Connecting Factory. Heb je interesse in een baan bij de Connecting Factory als teamlid? Kijk dan hier voor onze recente vacatures.

Krijg ik een contract als ik studentvoorlichter ben?

Je mag alleen werken als studentvoorlichter met een contract. Zonder geldige ID en Nederlandse zorgverzekering mag je niet werken als studentvoorlichter.

Je krijgt een contract bij de HU. Mocht je voor de eerste keer een contract krijgen als studentvoorlichter, dan moet je langs de Connecting Factory, Padualaan 101, 1.115, met een geldig ID kaart of paspoort. De Connecting Factory zit bij het HU plein door de eerste twee klapdeuren lopen. Er staat een banner.

Hoe kan ik mijn gewerkte uren declareren?

Nadat je hebt gewerkt stuur je een mail naar connectingfactory@hu.nl met je gewerkte uren en werkzaamheden.

Hoe lang is mijn contract geldig?

In de meeste gevallen is jouw contract een jaar geldig.

Ik heb een andere vraag

Voor jouw overige vragen kan je een e-mail sturen naar: connectingfactory@hu.nl. Heb je specifieke vragen over Student in de Klas, stuur dan een e-mail naar: huconnectteam@hu.nl.