Student in de Klas

Student in de Klas

Wat houdt Student in de klas in? Dit zijn voorlichtingen die we op de scholen verzorgen en gericht zijn op uitleg over het studiekeuzeproces en het studeren aan het hbo. Welke stappen kun je zetten om een goede studiekeuze te maken, wat heb jij zelf gedaan en waarom is het belangrijk? Wat is het verschil met de middelbare school? En hoe ziet je week er concreet uit?

Een eerste kennismaking met het studeren aan het hbo dus, niet gericht op een specifieke opleiding of richting. Doordat het een breed algemeen geldend verhaal is, kun je hierin goed samenwerken met studenten van andere opleidingen en je verhaal op elkaar afstemmen.

De ‘Student in de Klas voorlichtingen’ vinden plaats tijdens een reguliere les op de school of ’s avonds tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Een voorlichting duurt 30 tot 45 minuten. Je verzorgt de voorlichting in principe samen met een andere student van de HU, soms ook alleen. Per klas zijn 25 tot 30 leerlingen aanwezig. Tijdens die voorlichtingen willen we vooral de leerlingen stimuleren om vragen te stellen. Hier word je op getraind.

 

Note: This job is unfortunately not suitable for international students.

Aan de slag?

Als jij geïnteresseerd geraakt bent volg dan deze stappen:
  • Geef aan op het aanmeldformulier dat je interesse hebt in Student in de Klas of stuur een e-mail naar huconnectteam@hu.nl wanneer je al aangemeld bent.
  • Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een intakegesprek of je kan jezelf meteen aanmelden via deze link.
  • Wanneer het intakegesprek voor jou en ons een succesvolle afloop heeft wordt je uitgenodigd voor de training.
  • Heb je deze stappen doorlopen? Dan ben je klaar om een voorlichting te geven.
Zie ik je binnenkort bij een intakegesprek?