Green Market

Kom op de Dag van de Duurzaamheid vooral ook even naar de Green Market op het duurzaamheidsplein, PL101 boven de Foodcourt! De markt is geopend van 10 uur tot 17 uur. Vind nieuwe kledingitems bij de kledingruil, trap een smoothie bij elkaar, laat items repareren en leer meer over het aanbod van duurzaam onderwijs. Op de HU hebben we namelijk duurzame minoren, masters en honours.

Met de markt hopen we studenten en medewerkers te voorzien van groene inspiratie. Kom dus zeker even langs van tevoren of wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar het plenaire programma en/of de workshops te gaan!

Green Office HU

Bij Green Office vind je inspiratie, -projecten en samenwerkingen voor duurzaam onderwijs & een duurzame hogeschool Utrecht.

Green Office HU organiseert op de Green Market o.a. een kledingruil. Kleding inbrengen is niet verplicht maar is meer dan welkom. Je mag het op de dag zelf meenemen of eerder brengen naar het GOHU kantoor, PL101 1e verdieping achter het STIP.

Geef jouw kapotte spullen een tweede leven bij het Repair Café. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert Green Office HU samen met Green Office UU een Repair Café. Heb je spullen die je niet meer gebruikt omdat ze kapot zijn? Wat jammer, maar hulp is onderweg! Kom naar het reparatiecafé en breng je kapotte spullen mee. Door je spullen te repareren, help je de wereld duurzamer te maken, dus doe mee en begin met upcyclen!

Bekijk alvast de mogelijkheden van alle duurzame minoren op Hogeschool Utrecht: https://husite.nl/greenoffice/duurzame-minors/

GSA

Maak op de markt ook kennis met de Gender and Sexuality Alliance (GSA) van de Hogeschool Utrecht (HU), onderdeel van het Netwerk Diversiteit en Inclusie, dat zich inzet voor lhbtiqa+ inclusie en gendergelijkheid op de HU. De GSA wil een omgeving te creëren waarin alle studenten en medewerkers zich thuis voelen, ongeacht hun genderidentiteit en/of seksuele voorkeur. Ontdek hoe de GSA het bewustzijn over lhbtiqa+ kwesties vergroot door het organiseren van evenementen zoals Coming Out Day, Paarse Vrijdag en de Canal Pride en het organiseren van sociale events voor de doelgroep. Doe mee, leer, en vier diversiteit en inclusie met ons op de Green Market!

Verdere aanwezige partners op de markt zijn: