Aan de slag met Office 365 Teams

Aan de slag met Office 365 Teams

Office 365 Teams helpt je om structuur te brengen in de online samenwerk activiteiten van jou en je collega’s. Alles waarbij je met anderen samenwerkt vind je op één plek: bestanden, notities, chat en directe feedback. Waar je ook bent, je kunt altijd bij de meest actuele informatie. Bestanden zijn bijvoorbeeld eenvoudig te delen en kun je direct binnen Teams bewerken, zodat iedereen ook verzekerd is van de meest up-to-date versie. Hiermee bespaar je tijd, is je mailbox leger en ben je productiever.

Wil jij ook af van alle bestanden, gesprekken en feedback op 101 plaatsen? Leer dan je online (samenwerk) activiteiten te organiseren met Teams via de challenge Docenten Onderling Online Samenwerken in Teams georganiseerd door Team EHBO365! Team EHBO365 (Eerste Hulp Bij Office 365) biedt laagdrempelige challenges waarin de focus ligt op één onderdeel van Office 365. Binnen deze periode krijg je wekelijkse opdrachten van ongeveer twintig minuten om jouw kennis te vergroten en de betreffende applicatie van Office 365 onder de knie te krijgen. Je kunt de challenge stap voor stap in zes weken voltooien, maar dat is niet noodzakelijk. Heb je een week of een paar weken geen tijd, geen probleem dan haal je ze later in. We willen het graag leuk en uitdagend houden zonder dat het te veel tijd van je werk inneemt en dat je zelf kan bepalen waar en wanneer je de challenge volgt.

Waar vind ik Teams?

Op onze laptops en tablets hebben we toegang tot een uitgebreide set applicaties van Office 365 nadat we vorig jaar ons HU-device hebben geüpgraded naar Windows 10. Het Office-pakket is niet alleen maar het vertrouwde Word, Excel en Powerpoint, maar ook andere interessante, flexibele programma’s zoals onder andere Teams. Via portal.office.com zie je alle applicaties die behoren tot Office 365. Deze kun je in de online versie gebruiken of via het Software Center downloaden op je laptop (tip: ontdek ook apps voor je smartphone).

Productiviteit op de werkplek met Office 365

Door in te zetten op challenges om de applicaties van Office 365 onder de knie te krijgen, kunnen we op een handige wijze leren hoe we onze manier van werken kunnen vereenvoudigen en verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat je ook gebruik kunt maken van OneNote, Sway en OneDrive? Dat je simultaan kan samenwerken in een document? Dat je documenten veilig online kunt centraliseren? Het optimaal gebruik maken van het Office 365 platform gaat ons verder helpen bij de digitalisering van de HU en onze ontwikkeling als innovatieve kennisorganisatie die impact heeft op haar omgeving. Ons werk wordt op deze wijze dynamischer, sneller, makkelijker en effectiever.

Opgeven voor de mailing kan niet meer. Wel kun je direct in Studytube alle challenges volgen. Als je nog geen account hebt voor Studytube en dat ook niet eerder hebt aangevraagd, stuur dan een email naar HRD@hu.nl.