Aan de slag met Windows 10 en Office 365!

Aan de slag met Windows 10 en Office 365!

Een upgrade naar Windows 10, een nieuwe versie van Office en het faciliteren van samenwerken in de Cloud. Stuk voor stuk grote veranderingen die op dit moment staan te trappelen om de HU verder te ontwikkelen als een innovatieve en toekomstbestendige organisatie.

De digitalisering duurt voort waardoor technologische ontwikkelingen steeds meer een kernrol gaan spelen in de manier waarop er wordt gewerkt, gestudeerd, geconsumeerd en gecommuniceerd. Ook de HU gaat dit jaar sterk vooruit door niet alleen digitale innovaties gericht op kennisoverdracht slim te benutten, maar ook door interne processen, samenwerkingsvormen en documentbeheer aan te passen.

Binnenkort werk jij met Windows 10

De overgang van Windows 7 naar Windows 10 is een mooie stap die de basis legt voor een werkplek van de toekomst. Hiervoor kun je binnenkort terecht bij het migratiepunt in de hal van Padualaan 97. Je ontvangt een persoonlijke mail met het verzoek om een afspraak te maken voor de overstap. Na inlevering van je laptop kun je twee uur later de laptop weer ophalen en ben je een nieuw besturingssysteem rijker. Bij het opstarten van de laptop word je op weg geholpen met het nieuwe systeem, zodat je vlot aan de slag kan. Je zult merken dat het systeem en de applicaties sneller werken en dat de veiligheid is verbeterd.

HU-medewerker Eva van Broekhoven is onlangs overgegaan op Windows 10: “Nadat ik een afspraak had gemaakt en een toelichting had gekregen op hoe het proces in zijn werk zou gaan, ging het inleveren vlot. Er werd nog gecheckt of ik bestanden op mijn bureaublad had staan.” Inmiddels is Eva aan de slag met Windows 10: “In het begin is het wel even zoeken waar alles staat, maar dat went snel. Het systeem spreekt behoorlijk voor zich en het fijne is dat het overzichtelijk de verschillende programma’s weergeeft en je gebruik kunt maken van de ‘tegels’.”

Stapsgewijze veranderingen

De overgang naar een nieuwe moderne werkomgeving gebeurt in stappen. Ook het migreren naar een nieuwe mailomgeving hoort daarbij. Het is de eerste zet om Office 365 beschikbaar te stellen voor iedereen binnen de HU. Daarop volgen meer stappen om nieuwe software mogelijkheden binnen Office beschikbaar te maken, waarover later meer informatie. Met Office 365 en Windows 10 is een basis gelegd om de digitale, flexibele en verbeterde werkplek van de toekomst te kunnen realiseren en om samenwerking tussen medewerkers onderling, met studenten en externen te faciliteren.

Voortaan mailen vanuit de Office 365 omgeving

Straks is het mogelijk om beter samen te werken met onze studenten door agenda’s te delen, samen gedeelde mailboxen te gebruiken, eigen distributiegroepen te beheren en grote bestanden te mailen. Je kunt tevens toegestuurde documenten vanaf elk device inzien. Ook is de webmail verbeterd en compatibel met alle moderne browsers. En daarnaast is Office 365 goed te gebruiken vanaf de smartphone. Waar je ook werkt, welk apparaat je ook gebruikt: altijd kun je gemakkelijk je mail beheren.