Afstandsonderwijs

In het menu vind je alle thema’s die je nodig hebt voor het maken van je onderwijs, van video’s maken tot het afnemen van toetsen. De afbeelding hieronder geeft weer elke bronnen er beschikbaar zijn voor welk doel. Lees onder de afbeelding verder.

Klik op de afbeelding om de linkjes te laten werken.

Toelichting op het schema:

De HU ontwikkelt zich steeds verder als netwerkorganisatie. Daarbij is essentieel dat we elkaar binnen en tussen de de netwerken goed kunnen vinden. Deze plaat biedt in tijdens van afstandsonderwijs een richting naar de verschillende bronnen die de HU biedt.

Uitleg begrippen:

Community Stel je vraag in de online community, veel goede reacties, tips en good practices onder redactie van didactische en technische experts.
Super- users Heb je een vraag over het gebruik van een HU Systeem, stel hem dan aan de super user van jouw instituut. De super-user kan ook specifieke vragen en verzoeken indienen bij de DLO teams.
E-adviseurs E-adviseurs brengen kennis van didactiek, toetsing en ICT samen
TLN Themaleiders Contact met onderwijskundig specialisten binnen de HU
Webinar / spreekuur Een online bijeenkomst van 30-60minuten waarin een expert uit het netwerk over een specifiek onderwerp spreekt en er (ruime) tijd is voor vragen en antwoorden.

 

Op zoek naar een systeem?

Zoek je een weg naar een specifieke applicatie of tool die jou helpt bij het vormgeven van afstandsonderwijs? Klik en vergroot dan één van de onderstaande stroomschema’s.

Klik op de afbeeldingen om de linkjes te laten werken

Ontdek ook de HU bibliotheek

Het overgrote deel van de bronnen van de bibliotheek (databanken, zoekmachines, portals etc.) zijn vanaf thuis te raadplegen. Log in met je HU account als daarom gevraagd wordt. Kijk voor tips op https://bibliotheek.hu.nl/hulp-en-ondersteuning/

HU-Community Online onderwijs

Neem deel aan de 'HU-community Online Onderwijs en Onderzoek' op MS Teams! De plek om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen en ervaringen te delen.

Ga naar de community op Teams