Op 20 september heeft team Digitale Onderzoeksomgeving (DO) een evaluatie over Crowdtech uitgestuurd. Hieronder delen we de voornaamste inzichten èn communiceren we diverse data voor de basistraining en gevorderden training. Hier werd in de evaluatie nadrukkelijk om gevraagd. Crowdtech zorgt voor de trainingen. Interesse? Meld je hier aan!
Basistraining
Dinsdag 7 december 13.30-15.30
Maandag 13 december 13.30-15.30
Dinsdag 11 januari 10.00-12.00
Woensdag 12 januari 13.30-15.30
Dinsdag 22 februari 10.00-12.00
Programma van de basistraining
- Hoe maak ik een vragenlijst voor mijn onderzoek aan?
- Hoe creëer ik een route in mijn vragenlijst?
- Hoe nodig ik mensen uit voor mijn onderzoek per e-mail?
- Hoe kan ik naar mijn data kijken?
Gevorderden training (voor de gevorderden training dien je de basistraining te hebben gevolgd)
Woensdag 8 december 13.30 – 15.30
Donderdag 13 januari 13.30-15.30
Programma van de gevorderden training
- Gebruik van variabelen (geavanceerd)
- Gebruik van parameters
- Gebruik van quota
- Bevestigingsberichten
- Anonimiseren
- Versnelling aanmaken onderzoek
- (Mogelijke case inbreng)
Inzichten evaluatie
Team DO heeft de enquête gedeeld met 145 collega’s die Crowdtech gebruiken. 31 collega’s (+- 20%) hebben de vragenlijst ingevuld. Deze inzichten delen we graag.
Crowdtech wordt gebruikt voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Het aantal afgenomen vragenlijsten varieert sterk: van 2 tot 900. Veel gebruikers bevelen Crowdtech aan (>75%), mede door de vele mogelijkheden, doordat het makkelijk in gebruik is en door de goede helpdesk en ondersteuning die wordt geboden. Echter zijn er ook verbeterpunten: de interface is niet intuïtief, de mogelijkheden voor lay-outs zijn soms ontoereikend en het veranderen van de inhoud en volgorde van vragen wordt als moeilijk ervaren. Ook de resultaten en analysemogelijkheden van de tool kunnen worden verbeterd.
URL en samenwerken
Als laatste is er behoefte aan een hu.nl url in plaats van crowdtech.hu.nl en wil men graag weten hoe de samenwerking met andere hogescholen werkt. Dat laatste, een samenwerking, is al mogelijk. Door ook externen toegang te geven tot jouw vragenlijst stuur je een mail naar onderzoeksupport@hu.nl waarin je aangeeft 1) welk mailadres een Crowdtech account nodig heeft en 2) aan welke vragenlijst deze gekoppeld dient te worden. Hierdoor krijgen externen ook toegang tot deze vragenlijst.
Bij vragen, weet ons te vinden. Succes en veel plezier met het eventueel volgen van de training(en)!