De H-schijf verdwijnt, OneDrive is dé plek voor al je bestanden

De H-schijf verdwijnt, OneDrive is dé plek voor al je bestanden

Veel medewerkers en studenten gebruiken de H-schijf voor het opslaan van persoonlijke bestanden. Dat kan binnenkort niet meer. De H-schijf gaat verdwijnen. De bestanden op de H-schijf staan nog op servers, die kostbaar en tijdrovend in onderhoud zijn. Het verplaatsen van deze bestanden naar OneDrive, in de cloud levert kostenbesparing, tijd en gebruikersgemak op. Een win-win situatie!

Met OneDrive kun je eenvoudig al je persoonlijke HU bestanden opslaan en delen. Omdat de bestanden veilig in de cloud staan kun je hier op ieder moment, met ieder apparaat (zoals telefoon of laptop) en vanaf iedere locatie bij. Dus ook onderweg en vanuit huis.

De bestanden kun je vanuit OneDrive eenvoudig delen met collega’s en zelfs tegelijk bewerken. Dat scheelt mailverkeer met grote bijlagen rondsturen en onduidelijkheid over wat de meest recente versie is. Om deze verbeterde toegang te bereiken, is IM&ICT inmiddels gestart met de inventarisatie en een plan van aanpak om de persoonlijke bestanden die nu nog op de H schijf staan, naar OneDrive over te hevelen. Dit traject zal verder gaan in de loop van 2020. Daarna nemen we definitief afscheid van de H schijf. Je kunt nu al helpen door zelf je persoonlijke bestanden naar OneDrive over te brengen. We houden je op de hoogte van het verdere verloop van dit traject en zullen je informeren wanneer dit jou gaat raken.

Wil je leren werken met OneDrive of meer weten? Neem dan een kijkje op de OneDrive challenge.